Újabb nyertest hozott a hétvége. Az Ötöslottó után a Hatoslottón is született telitalálatos szelvény. Az 1, 12, 15, 33, 40, valamint a 45-ös nyerőszámok beikszelésével a szerencsés játékos - 19 heti halmozódást követően – 1 881 884 715 forinttal lett gazdagabb. A számsorsjáték történetében ez kiemelkedő összeg, ennél magasabb főnyeremény ugyanis csak négyszer volt a Hatoslottón, egy nyertes tekintetében pedig ez az összeg a harmadik legnagyobb nyereménynek számít.

 

Fotó: Balaton József / MTI

A 34 éves számsorsjáték eddigi legmagasabb nyereményét tavaly december 26-án húzták ki. A szerencsés játékos, az 51. játékhéten 3,165 milliárd forinttal lett gazdagabb. A második legmagasabb nyereményt 2008. szeptember 21-én vihette haza szintén egy játékos, akkor a Hatoslottón 2,958 milliárd forint volt a tét.

A nyertesnek 90 nap áll rendelkezésére, hogy jelentkezzen nyereményéért, mégpedig az úgynevezett nagynyertes-vonalon, amely a www.szerencsejatek.hu oldon és az értékesítőhelyeken is megtalálható.

 A szerencsés játékos telefonon történő jelentkezése során a lottótársaság feddhetetlen munkatársának elsődleges feladata az, hogy a szelvényen lévő információk alapján meggyőződjön arról, valóban a nyertes van a vonal túloldalán.

 Ezt követően személyesen is azonosítják a nyertest, majd ennek keretében leadásra kerül az eredeti szelvény, és megvizsgálják annak érvényességét és hitelességét. Amennyiben a beazonosítás sikeres, a személyes adatok egyeztetését követően megkezdődhet a kifizetési eljárás. A nyertesnek Magyarországon nyitott folyószámlával kell rendelkeznie, mivel a nagy összegű nyeremények kifizetése minden esetben banki átutalással történik.