2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Célpont

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:05

Kék hírek

Dráma az M5-ösön: Pisztollyal támadott meg három nőt egy román álrendőr

Jogerősen hat év fegyházbüntetéssel sújtotta kedden a Szegedi Ítélőtábla azt a román férfit, aki társával magát rendőrnek kiadva három román nőt rabolt ki az M5-ös autópályán 2019 tavaszán.

  • Dráma az M5-ösön: Pisztollyal támadott meg három nőt egy román álrendőr

A bíróság társtettesként fegyveresen, különösen nagy értékre elkövetett rablás, jármű önkényes elvétele és egyedi azonosító jellel visszaélés bűntettében mondta ki bűnösnek a férfit, és a szabadságvesztés mellett tíz évre kiutasította Magyarország területéről.

A Németországban táncosnőként dolgozó három román nő 2019. április 22-én, éjfél után az M5-ös autópályán utazott a határ felé egy gépkocsival. A vádlott és bűntársa Lajosmizse közelében egy bérelt autóval mögéjük hajtott, majd a rendőrségihez hasonló fényjelzéssel megállásra késztette őket. Az autót vezető nő lehúzódott a leállósávba, majd megállva leengedte az ablakot, hogy a rendőrnek hitt vádlottnak és társának átadja az okmányait.

A rendőrségihez hasonló láthatósági mellényt, maszkot és fejfedőt viselő vádlott és társa a sértettek autójához léptek. 

Megpróbálták kinyitni az autó ajtaját, majd miután ez nem sikerült a vádlott társa egy gázpisztollyal legalább négy lövést adott le a földre. 

Ezután kirángatták a kocsi két első ülésén ülő nőt, és miközben pénzt követeltek tőlük, bántalmazták őket. A harmadik nő annyira megrettent, hogy az autóból kiszállva a szalagkorláton keresztül átszaladt az út túlsó szélére.

Az egyik férfi a sértettek gépkocsijával, a másik a bérelt autóval hajtott el a határ felé. Tíz perc múlva megálltak, majd átpakolták a nők csomagjait a saját autójukba, majd a sértettek gépkocsiját hátrahagyva elhajtottak.

A vádlottak mintegy 13 ezer eurót, mobiltelefonokat, ékszereket, ruhákat és egyéb dolgokat zsákmányoltak több, mint 7 millió forint értékben.

A sértettek közül ketten súlyosan megsérültek. A vádlottak a rablás előtt ragasztószalaggal átalakították a bérelt autó rendszámtábláját. A vádlott társát 2021 májusában jogerősen hét év fegyházbüntetésre ítélték.

A vádlottat európai elfogatóparancs alapján Spanyolországban fogták el. A bűncselekményeket beismerő férfi az eljárás során bocsánatot kért a sértettektől, és megtérítette a káruk ráeső részét.

A táblabíróság döntésével helybenhagyta az első fokon eljáró Kecskeméti Törvényszék ítéletének a bűncselekmény minősítésére és a szabadságvesztés büntetésre vonatkozó részét. Joó Attila tanácsvezető bíró kifejtette, a többszörös halmazatra, az útonálló jellegű elkövetési módra tekintettel a törvényszék által kiszabott büntetés inkább enyhe mint súlyos, ezért nem láttak lehetőséget annak enyhítésére.

Borsonline

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Kivonja katonáit Nigerből az Egyesült Államok

Kivonja katonáit Nigerből az Egyesült Államok

Megállapodás született az Egyesült Államok és Niger között az afrikai országban állomásozó amerikai katonák kivonásáról - közölte az ügyet ismerő forrás a Reuters hírügynökséggel pénteken, miután Kurt Campbell amerikai külügyminiszter-helyettes a nigeri vezetéssel tárgyalt.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Halálos baleset Budapesten, a vétkes sofőr elmenekült + videó

Halálos baleset Budapesten, a vétkes sofőr elmenekült + videó

Két ember meghalt, miután három autó összeütközött a XVIII. kerületben, a 4-es főút Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre vezető szakaszán, a Billentyű utcánál, a vétkes sofőr elmenekült, ezért hajtóvadászatot indítottak utána – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság.
Csaknem megölte csecsemőjét egy nő Vasban

Csaknem megölte csecsemőjét egy nő Vasban

Életveszélyt okozó, gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétsége miatt folytat eljárást a Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság egy nő ellen, aki a gyanú szerint bántalmazta csecsemőjét - közölte az MTI-vel kedden a főkapitányság sajtóreferense.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!