Közélet

Cenzúrázták Ursula von der Leyen beszédét? Elszólta magát az ukrán veszteségekről, de törölték a mondatait a reggeli videóból

Az Európai Bizottság elnökének videóját újra feltöltötték a Twitter-oldalára, immár 12 másodperccel rövidebben.

Kivettek egy fontos részt Ursula von der Leyen szerda délelőtti videójából. Az Európai Bizottság elnöke szerda reggel kemény üzenetet fogalmazott meg Oroszország ellen, a videóban kiemelte: Moszkvának meg kell bűnhődnie az Ukrajnában elkövetett bűnökért. 

Council of EU / Newsroom
von der leyen
Fotó: Council of EU / Newsroom

A Nexta hírügynökség vette észre, hogy a videót nemrég újra feltöltötték a politikus Twitter-oldalára, ez a verzió pedig immár 12 másodperccel rövidebb. 

Kikerült ugyanis egy, Kijevre meglehetősen negatív képet festő mondat, amely szerint Ukrajna a háború kezdete óta 100 ezer katonát veszített. 

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és vezérkara ugyanis eddig szinte sosem közölték az ukrán veszteségeket, míg az orosz halálozásokat rendszeresen közzéteszik. 

A Nexta eredetileg ki is emelte ezt az információt, hiszen hivatalosan még nem hangzott el az orosz invázió ellen védekezők veszteségeiről konkrét szám, mindössze becslések voltak. A videót aztán törölték von der Leyen oldaláról és pont ezt a mondatot kivéve újra feltöltötték. 

A mostani verzióban a politikus már meg sem említi az ukrán veszteségeket. Ezt a kommentelők között többen is számon kérték, de nem kaptak választ a törlésre, emiatt többen is cenzúrával vádolták meg a politikust. 

Ursula von der Leyen hivatalos oldalán egyelőre nem adtak magyarázatot a dologra. 

 

 

 

 

 

 

orosz-ukrán háború Ursula von der Leyen
Kapcsolódó cikkek