Ukrán külügy a magyar kormánynak: Fel kell hagyni az ukránellenes retorikával

2023. február 01. 07:11

Szerintük helyrehozhatatlan következményei lehetnek a két ország kapcsolatára nézve.

2023. február 01. 07:11
null

Nagy vihart kavart Orbán Viktor egy háttérbeszélgetésen tett kijelentése, mely szerint „Ukrajna az új Afganisztán, a senki földje”. A miniszterelnök ezt azzal indokolta, hogy a gyors orosz győzelem és ukrajnai kormányváltás lehetetenné vált, ezért az oroszok valószínű célja az, hogy Ukrajnából egy kormányozhatatlan romhalmazt csináljanak, amit a nyugat nem tud győzelemként felmutatni.

Ezektől a mondatoktól határolódott el az ukrán vezetés, mely a magyar nagykövetet is bekérette. Az ukrán külügyi tárca szerint a magyar vezetés már régóta ukránellenes retorikát használ, amit elfogadhatatlannak neveztek –írja a Reuters. Nyilatkozatuk szerint ez súlyos károkat okoz majd az ukrán-magyar kapcsolatokban, melyek akár

helyrehozhatatlanok is lehetnek. 

Nyitókép: Artur Widak / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Kapcsolódó cikkek

Összesen 231 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Igazszó
2023. február 02. 15:16
Mindenki aljas rohadt náci, aki a magyar és oroszgyilkos hohol-zsidó mocskot vétótlanul támogatja 2014 óta, annak ellenére, hogy úgy bánnak a kinti és az itthoni magyarokkal is, mint a kutyával és úgy beszélnek hozzánk és hozzájuk is, mint a szar senkikhez. A hoholok é zsidó vezetőikkel az usa parancsára etnikai tisztogatást folytatnak 2014 óta minden nemzetiség ellen, a magyarok ellen is. Magyar támogatással persze, mert a gyáva, vétótlan köpcös geci csak dumál, de tenni nem mer semmit a magyarok érdekében. A komisszárok és az usa mocskos buzi zsidó bandájapedig mindebben támogatják a hoholokat és a zsidaikat, nincs olyan bűntény, aljasság, amit el ne néznétek nekik és a vétótlan köpcös geci ebben a bűntársuk. Miért? MErt vezetésükkel a magyarok pénzén mindeközben sajnos üzemanyaggal, élelmiszerrel, gyógyszerrel, kötszerrel, pénzzel táplálják a magyar és oroszgyilkos hohol rezsimet, a gyilkosaikat gyógyíttatják, a zsidó porontyaikat üdültetik, miközben minden szarságot megszavaznak amit a pofájukba tolnak a komisszárok, meg a mocskos buzi zsidó usa patkányok, annak ellenére, amit a magyarok ellen tesznek, amit az oroszokkal művelnek 2014 óta már. Az ellenségeit csak a csicska, vagy a gyáva szar szolgálja, pénzeli. Kevés ilyen hazug, sunyi és gyáva csicska van Európában, mint a vétótlan köpcös geci és a bandája - téged is beleértve, aki itt hazudozik, ahelyett, hogy üvöltve követelné a főnökeitől a vétót és MINDEN a hoholoknak tolt támogatás, pénz, üzemanyag, menekültjog, menekültellátás megtagadását.
Robert69
2023. február 01. 16:38
..mert az csak az Ukránoknak lehet. Én csak idézem a ti politikusotokat "bujjatok ki (ukránok) a védőernyő alól és akkor legyen nagy a pofátok."...........
Marcus Gravius
2023. február 01. 15:47
Ukrán szar.. féreg ország.
Akitlosz
2023. február 01. 13:10
Eddig sem volt soha olyan ukrán-magyar kapcsolat, amit érdemes lenne helyrehozni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik