2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Orbán Viktor: Brüsszel azt javasolja, hogy tegyük tönkre a családokat, a nyugdíjasokat

Amikor a baloldal azt mondja, hogy háborúban állunk Oroszországgal, akkor nem tudják mit beszélnek, ez egy olyan kijelentés, amit a második világháború óta ép elméjű ember nem enged meg magának, ettől kinyílik a bicska az ember zsebében - mondta Orbán Viktor kormányő szokásos péntek reggeli interjújában a Kossuth rádióban.

  • Orbán Viktor: Brüsszel azt javasolja, hogy tegyük tönkre a családokat, a nyugdíjasokat

A kormányfő arról is beszélt, ahogyan a migráció ügyében, úgy a béke ügyében is igaza lesz a magyaroknak. A legújabb brüsszeli javaslatokról közölte, tönkre akarják tenni a magyar embereket és a magyar gazdaságot.

A miniszterelnök kifejtette: háborús időket élünk, védekezni kell, így meg kell védeni a munkahelyeket, a nyugdíjak értékét valamint a családokat. Ezért lesz a jövő évi költségvetés, egy védelmi költségvetés. Orbán Viktor elmondta, hogy egy költségvetésnek szerteágazó célokat kell teljesítenie.

Nekünk jó a pénzügyminiszterünk, tapasztaltabb, harcedzettebb minisztert nem találnánk egész Európában, biztonságban érzem nála a költségvetést – dicsérte Varga Mihály munkáját a miniszterelnök. Hozzátette: Egyedül talán Babis miniszterelnök, korábbi cseh pénzügyminiszter bír hozzá hasonló tapasztalatokkal.

A kormányfő kiemelte: az infláció magától nem fog lemenni, azt le kell törni. Ez egy nagy vállalása a kormánynak. Ennek az évnek a végére egy számjegyűnek kell lennie az inflációnak. A háború az energiapiacon is zajlik, nem csak a fronton – vélekedett a miniszterelnök.

Miután Magyarország az a legdinamikusabban fejlődő ország, aminek a legtöbb energiára van szüksége, ezért az energiaárak növekedésének komoly következményei vannak - jegyezte meg a miniszterelnök. Mint mondta, ezért szükséges az infláció letörése.

Nem az ő dolguk. Azt javasolják, hogy tegyük tönkre a magyar gazdaságot és embereket. Amit kérnek, az megszorítás - fogalmazott Orbán Viktor a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország című műsorában arra reagálva, hogy az Európai Bizottság azt ajánlja a magyar kormánynak, hogy szüntessék meg a rezsicsökkentést.

A miniszterelnök közölte, hogy ebben a magyarok között pártpolitikán túli egyetértés van.

Magyarországnak ki kell állnia az érdekei mellett – szögezte le a kormányfő. Kiemelte, hogy minden javaslatot, ami a megszorítás irányába vezet, azt el kell vetni, továbbá jelezte, hogy a költségvetés megalkotása nemzeti hatáskörbe tartozik.

Felhívta a figyelmet, hogy Brüsszelben annyit akadékoskodtak a baloldal irányításával Paks 2 miatt, hogy megcsúsztak az építkezéssel.

Ha nem lenne háború, hanem a béke útját járnánk, akkor hirtelen könnyebb lenne a gazdasági helyzet és lecsökkenne az infláció is – jegyezte meg.

Szót ejtett róla, hogy a háborúnak vannak nyertesei és vesztesei, a legnagyobbat azok szenvedik, akik meghalnak a hozzátartozóik.

Keleten a helyzet változatlan, a háború nagyon durva fázisába lépett. Amikor a baloldal azt mondja, hogy háborúban állunk Oroszországgal, akkor nem tudják mit beszélnek. Ez egy olyan kijelentés, amit a második világháború óta ép elméjű ember nem enged meg magának. Ettől kinyílik a bicska az ember zsebében – reagált a miniszterelnök Karácsony Gergely főpolgármester szavaira. A miniszterelnök elmondta: a háborúról való beszéd a háború része, de miután nem vagyunk benne a háborúban, mi kívülről nézzük.

Nem a mi háborúnk, bár közel van – tisztázta Orbán Viktor.

Hozzátette: Mi higgadtabbak vagyunk, bár nyugaton mindenki lelkes. Hozzátette: minden épeszű ember tudja, hogy ha egy ország támad, akkor háromszor akkora vesztesége lesz, mint aki védekezik, utalt Ukrajnára a miniszerelnök. Orbán Viktor úgy fogalmazott: meg kell győzni a feleket, hogy tűzszünetre van szükség.

Szerinte a választásokon az emberek előbb vagy utóbb kikényszerítik a békét, mert az emberek többsége nem háborúpárti.

Akik messze vannak és messziről küldözgetik a pénz, azoknak nehéz lesz – vélekedett. A miniszterelnök szerint nő a békepártiak száma.

A kormányfő kifejtette, hogy miért fognak később igazat adni nekünk: mi voltunk az egyetlenek, akik azt mondták, hogy a határokat meg kell védeni a migrációs válságkor. Később egyre több uniós tagországban belátták, hogy nekünk van igazunk. Így lesz a háborúval kapcsolatban is, fejezte ki reményét a miniszterelnök.

A kormányfő arról is beszélt, ha magyar miniszterelnök, vagy választó vagy, akkor ki kell állni az igazunkért. Amikor nem mondtuk el a véleményünket, akkor mindig rajtavesztettünk - tette hozzá. Orbán Viktor szerint most ilyen nem lesz, persze ez egy nehéz helyzet.

Az uniós soros elnökséghez semmi köze nincsen az Európai Parlamentnek, ezzel nem is kell foglalkoznia az országnak, akár az eszkimók parlamentje is dönthetett volna erről.

Orbán Viktor elmondta, hogy Soros György embere volt Erdogan ellenfele. Ha Soros embere nyert volna, akkor több millió embert ránk eresztettek volna - ismertette a kormányfő.

"Törökországon keresztül jön az orosz gáz, és ha Soros-párti elnök lett volna, akkor erősen kétséges lett volna, hogy eljutott volna-e a gáz. Ráadásul Erdogan békepárti."

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!