Mbappé három klubbal tárgyalt, miközben egy negyediket szeret

Az átigazolási szappanoperája lezárulta után a francia élvonalban szereplő PSG labdarúgója, Kylian Mbappé a La Gazzetta dello Sportnak adott interjút az elmúlt hetek történéseiről, valamint családja kedvenc csapatairól is lerántotta a leplet.

Magyar Nemzet
2022. 05. 24. 13:03
null
Paris Saint-Germain's French forward Kylian Mbappe smiles during a press conference at the Parc des Princes stadium in Paris on May 23, 2022, two days after the club won the Ligue 1 title for a record-equalling tenth time and its superstar striker Mbappe chose to sign a new contract until 2025 at PSG rather than join Real Madrid. (Photo by FRANCK FIFE / AFP) Fotó: AFP

Az átigazolási szappanoperája lezárulta után a francia élvonalban szereplő PSG labdarúgója, Kylian Mbappé a La Gazzetta dello Sportnak adott interjút az elmúlt hetek történéseiről, valamint családja kedvenc csapatairól is lerántotta a leplet.

Már-már tényként állították be, hogy Kylian Mbappé a Paris Saint-Germainnel kötött szerződése lejártával a nyáron a Real Madridhoz igazol, ám a francia világbajnok az utolsó pillanatban meggondolta magát, és úgy döntött, 2025-ig júniusáig a elkötelezi magát Párizsban.

– A dolgok megváltoztak. Francia vagyok, és tudom, hogy sokat számítok az országomnak, szóval erre is gondolnom kellett. Ez nemcsak a futballról szól, hanem az életről is. Jó életet szeretnék Franciaországban, amikor befejezem a pályafutásomat – magyarázta Mbappé. – Szeretném megköszönni a Real Madridnak és a szurkolóinak a szeretetet, amit annak ellenére is megkaptam tőlük, hogy csak pár héten keresztül hordtam a csapat mezét – ifiként, tizennégy éves koromban. Sok szerencsét kívánok a csapatnak a Bajnokok Ligája döntőjében – tette hozzá a csatár.

 

Mbappé azt is elárulta, ő pénzügyekről nem tárgyalt a Real Madrid és a PSG vezetőivel sem.

– Pénzügyekről nem beszéltem Florentino Pérezzel (a Real Madrid elnöke – a szerk.) és Nasszer al-Kelaifivel (a Paris Saint-Germain elnöke – a szerk.) sem, csak a labdarúgás és a trófeák kerültek szóba. Édesanyám és az ügyvédeim tárgyalnak a pénzügyekről. 

Természetesen az én bankszámlámra jön a fizetésem, és néha ránézek, de nekem az a fontos, ami a pályán történik, vagyis a trófeák megnyerése, illetve az, hogy én legyek a legjobb, szóval most boldog vagyok.

Mint kiderült, a 23 éves támadó nemcsak a Real Madriddal, hanem az idei BL-döntő másik főszereplőjével, a Liverpoollal is egyeztetett a jövőjéről.

– A Liverpoollal azért tárgyaltam, mert ez az édesanyám kedvenc klubja. Nem tudom, hogy miért a Vörösöknek szurkol, ezt tőle kellene megkérdezni – mondta Mbappé. – Viccet félretéve, kiváló klubról van szó. Öt évvel ezelőtt is találkoztam már velük, amikor még a Monaco játékosa voltam. Most csak rövid tárgyalásokat folytattunk, de valójában csak a Real Madrid és a PSG között vacilláltam. Mindenki tudja, hogy tavaly nyáron Madridba akartam igazolni, mert azt hittem, hogy az lenne a helyes választás.

Az interjú során egy negyedik klub neve is szóba került, méghozzá a friss olasz bajnok AC Milané. A napokban a közösségi médiát ellepte egy, Mbappéról a gyerekkorában készült kép, amelyen a piros-feketék mezét viseli. A francia játékos elmagyarázta az olasz csapathoz való kötődését.

– Különleges kapcsolat fűz a Milanhoz. A nagymamám olasz volt és sok időt töltöttem a családjával, akik közül mindenki a Milannak szurkolt. Nekik köszönhetően sok Milan-meccset néztem és a csapat szurkolója lettem. Mindig azt mondogattam, ha egyszer Olaszországban kezdek játszani, akkor az csak a Milannál történhet meg. Mondjuk ha mást mondtam volna, akkor a rokonság valószínűleg megölt volna… Szeretnék gratulálni a Rossoneriknek (a Milan beceneve – a szerk.), sok francia barátom van a csapatnál és persze Ibrahimovic, ő egy legenda, akit nagyon tisztelek – ismerte el Mbappé.

Borítókép: (Fotó: AFP/Franck Fife)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.