Rendkívül súlyos a migrációs helyzet Magyarország déli határánál

A honvédelmi miniszter vasárnap látogatást tett a hadsereg kelebiai határvédelmi bázisán – tudtuk meg a Fidesz közleményéből.

Forrás: Facebook2022. 06. 26. 13:14
SZALAY-BOBROVNICZKY Kristóf
Debrecen, 2022. június 15. Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter beszédet mond a Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium évzáróján az MH 5. Bocskai István Lövészdandár Kossuth laktanya alakulóterén Debrecenben 2022. június 15-én. MTI/Czeglédi Zsolt Fotó: Czeglédi Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf hangsúlyozta, az idén több mint duplájára emelkedett azok száma, akik engedély nélkül próbáltak bejutni Magyarországon keresztül az Európai Unió területére – olvasható a Fidesz.hu oldalán.

A kialakult helyzetről személyesen tájékozódtam a Magyar Honvédség kelebiai határvédelmi bázisán, és megköszöntem a katonáknak a szolgálatot

– írta bejegyzésében a tárcavezető.

A honvédelmi miniszter a hivatalos Facebook-oldalán számolt be a látottakról:

Kiemelte, a biztonság alapvető nemzeti érdek, és ennek a biztonságnak garanciája a Magyar Honvédség, amelyre mindig, minden körülmények között számíthatnak a magyar emberek.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf leszögezte, a kormány álláspontja egyértelmű: a migrációs problémákat a kiindulópontjukon kell kezelni, ezért a Magyar Honvédség a következő években is fenntartja NATO-vállalásait a missziós részvételekben.

Borítókép: Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter beszédet mond a Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium évzáróján az MH 5. Bocskai István Lövészdandár Kossuth laktanya alakulóterén Debrecenben 2022. június 15-én. (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.