Megemelt összeget kapnak a nyugdíjasok júliusban

A kiegészítő nyugdíjemelés mértéke 3,9 százalék lesz.

Magyar Nemzet
2022. 06. 30. 13:16
null
Fotó: ALEX RAKO Forrás: Facebook

A kiegészítő nyugdíjemelés mértéke 3,9 százalék lesz.

Megvédjük a nyugdíjasokat, júliusban évközi nyugdíjemelést kapnak a nyugdíjasok! – jelezte Facebook-bejegyzésében Szentkirályi Alexandra. A kormányszóvivő emlékeztetett: 

A kormány az elhúzódó háború és az elhibázott brüsszeli energiaszankciók káros gazdasági hatásainak ellenére is megvédi a rezsicsökkentést, akárcsak a nyugdíjak értékét és a 13. havi nyugdíjat.

A kormány korábban arra tett ígéretet, hogy garantálja az idősek ellátásának értékállóságát, ezt szem előtt tartva minden év elején az infláció tervezett mértékével nőnek a nyugdíjak.

A kiegészítő nyugdíjemelés mértéke 3,9 százalék lesz. 

Az évközi kiegészítő emelést összesen nyolc hónap után számítják ki. A júliusban esedékes nyugdíj már magasabb összegű lesz, és a januártól júniusig tartó időszak hat hónapjának növelése is megérkezik.

A kiegészítő emelés ezeken túl a februárban folyósított 13. havi nyugdíj után is jár, így áll össze a nyolc hónap. A folyósítás a megszokott módon történik, a bankszámlákra július 12-én érkezik.

Borítókép: Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő (Fotó: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.