Csercseszov tovább variál, kikerült a Slovan elleni hős

A Ferencvárosnak az ír Shamrock Roverst kell búcsúztatnia, hogy ismét a labdarúgó Európa-liga csoportkörében szerepelhessen. A magyar bajnok keretében két változás van a Qarabag ellen elbukott BL-selejtezőhöz képest.

Magyar Nemzet
2022. 08. 16. 8:43
20220814 labdarugas FTC Fehérvár Foto:Dömötör Csaba Fotó: Nemzeti Sport/Dömötör Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Ferencváros nemzetközi mérkőzésekre leadott kerete párharcról párharcra változott a sérülések és az igazolások miatt.

Az azeri Qarabag ellen elbukott Bajnokok Ligája-selejtezős párharc után a nyári nemzetközi meccsek sorát az ír Shamrock Rovers ellen zárja a Fradi. A két zöld-fehér klub párharcának győztese az Európa-ligában, a vesztes az Európa-konferencialiga csoportkörében szerepelhet ősszel.

Nem meglepetés, hogy kikerült az FTC keretéből Samy Mmaee . A marokkói védőt még a Qarabag elleni első meccsen kellett lecserélni sérülés miatt, azóta egyetlen alkalommal sem szerepelt meccsnapi keretében. A másik hiányzó Kristoffer Zachariassen, aki a Slovan ellen sikerrel megvívott párharc során két gólt is szerzett. Valószínűleg a norvég játékos esetében is sérülés állhat a háttérben, hiszen már a Mol Fehérvár ellen sem volt keretben, noha az idény kezdetén talán teljes ferencvárosi időszaka legjobb formáját mutatta.

Visszakerült viszont a nemzetközi keretbe a nyári szerzemény, Xavier Mercier, aki a Tobol és a Slovan elleni, sikerrel megvívott párharcokban néhány percet töltött a pályán. A francia futballista vasárnap, a Fehérvár ellen megszerezte első gólját a Ferencváros színeiben. Szintén csak a Qarabag elleni párharcot hagyta ki Henry Wingo, aki a Shamrock ellen ismét lehetőséget kaphat Csercseszovtól.

A selejtezősorozat alatt még könnyen variálhat az orosz mester, viszont a csoportkör során már nem lesz lehetőség változtatásokra, így biztosan lesz néhány elégedetlen futballista a Ferencváros bő keretében.

Borítókép: Sztanyiszlav Csercseszov (Fotó: Nemzeti Sport/Dömötör Csaba)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.