A Wagner-csoport vezetője egészen mást gondol a háborúról, mint Putyinék

2023. március 25. 11:59

Jevgenyij Prigozsin szerint az oroszok nem a NATO-val, hanem ukránokkal harcolnak, s kétségbe vonta azt is, hogy nácitlanítás zajlik a szomszédukban.

2023. március 25. 11:59
null

Jevgenyij Prigozsin nyíltan megy szembe a Kreml narratívájával. A Wagner-csoport vezetője tagadta azokat az állításokat, miszerint Oroszország a NATO ellen harcolna, valamint megkérdőjelezte, hogy valójában vannak-e nácik Ukrajnában − írja a Magyar Nemzet. A orosz zsoldoshadsereg főnöke szerint Moszkva kizárólag ukránokkal harcol, akik a NATO által biztosított fegyverekkel vannak ellátva, valamint néhány ruszofób zsoldossal,

akik önkéntes alapon támogatják Ukrajnát. 

Prigozsintól nem szokatlan a kritika, ugyanakkor eddig az orosz hadsereget hibáztatta a sikertelenségek miatt. Arra még nem volt példa, hogy ilyen határozottan szembemenjen a Kreml és Vlagyimir Putyin elképzeléseivel. Ezért sokan úgy gondolják, politikai ambíciói vannak, egyes szakértők úgy vélik, a Wagner-csoport vezetője Putyin helyére pályázik, ő szeretne lenni Oroszország következő elnöke.

Nyitókép: @concordgroup_official / AFP

Kapcsolódó cikkek

Összesen 155 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Enemy
2023. március 26. 14:01
Slava Russia!!!!
Igazszó
2023. március 25. 21:45
Szar zsidó hohol propaganda. Hazug is, szánalmas is.
Lisa
2023. március 25. 17:35
Nem változott meg! Aki eddig is ukrán faszszopó volt, az ezután is az marad!
WLaci
2023. március 25. 17:27
Úgy látom, kicsit megváltozott itt a hangulat a kommentmezőben... Hány hét, mire az összes narancsos zombi is Ukrajna lelkes híve lesz, visszamenőleg?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik