2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:35

Külföld

Nagyszabású ukrán támadás meghiúsításáról számolt be az orosz katonai szóvivő

Nagyszabású offenzívát indítottak az ukrán fegyveres erők öt frontszakaszon a donyecki régió déli részén vasárnap reggel, amely nem járt sikerrel - közölte Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője hétfőre virradóra.

  • Nagyszabású ukrán támadás meghiúsításáról számolt be az orosz katonai szóvivő

A tábornok szerint az ukrán fél stratégiai tartalékának 23. és 31. gépesített dandárját vetette be, más katonai egységek és alegységek támogatásával. Mint mondta, a támadásban összesen hat gépesített és két harckocsizászlóalj vett részt. Beszámolója szerint az ukrán hadsereg célja az volt, hogy áttörje az orosz védelmet a front Kijev szerint legsebezhetőbb szakaszán.

"Az ellenség nem érte el a céljait, nem járt sikerrel" - hangoztatta Konasenkov.

A szóvivő éjszakai közlése szerint az orosz Kelet csapatcsoport fellépésének eredményeként az ukrán veszteségek több mint 250 katonát, 16 harckocsit, 3 gyalogsági harcjárművet, 21 páncélozott harcjárművet tettek ki.

A délután kiadott hadijelentésben Konasenkov azt mondta, hogy az ukrán fegyveres erők a donyecki régió déli részén mintegy 300 katonát, 16 harckocsit és 26 páncélozott harcjárművet vesztettek.

Valerij Geraszimov, az egyesített csapatcsoport parancsnoka, az orosz fegyveres erők vezérkari főnöke a beszámoló szerint ebben az időszakban az egyik előretolt ellenőrző ponton tartózkodott "ebben az irányban".

A Belgorod megye határán vasárnap kitört harcokkal kapcsolatban a katonai szóvivő azt mondta, hogy Novaja Tavolzsanka közelében az orosz hadsereg és határőrség meghiúsította ukrán "terroristák" két csoportjának behatolási kísérletét. Beszámolója szerint a támadók közép-európai idő szerint 12 óra körül polgári létesítményekre leadott intenzív tüzérségi tűz fedezékében megpróbáltak átkelni a Sziverszkij Donyec folyón.

Konasenkov szerint "a kijevi rezsim terrorista alakulata" megsemmisült, tíz fegyverest, két csónakot és egy páncélozott járművet veszítve. Ezenkívül az orosz ütegelhárítás kiiktatott öt ukrán aknavetős szakaszt, egy Grad sorozatvetőt a Harkiv megyei Volcsanszk város közelében, valamint két lengyel gyártmányú Krab önjáró tüzérségi löveget.

A szóvivő szerint az ukrán erők a front egyéb részein az elmúlt nap folyamán további több mint ötszáz embert veszítettek, közülük mintegy 425-öt a Donyeck körzetében vívott harcokban. Beszámolt egy Szu-27-es repülőgép lelövéséről és két lőszerraktár megsemmisítéséről is.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!