Szijjártó Pressmannek: „Több tiszteletet a magyaroknak!”

2023. február 02. 14:14

A külügyminiszter szerint teljes mértékben érdektelen, hogy a nagykövet mit gondol a magyarországi belpolitikai folyamatokról.

2023. február 02. 14:14
null

A Mandiner beszámolt róla, hogy David Pressman a Politicóban azt írta: Magyarország továbbra is a Putyin által támogatott nézeteket hangoztatja.

„Az Egyesült Államok budapesti nagykövetének nyilatkozataival kapcsolatban azt tudom mondani, érdektelen, teljes mértékben érdektelen, hogy mit gondol ő vagy bármely más nagykövet a magyarországi belpolitikai folyamatokról, mert semmi köze nincsen hozzá” – jelentette ki Szijjártó Péter egy mai az egyiptomi fejlesztési miniszterrel tartott sajtótájékoztatón, írja az ATV.

A külügyminiszter hozzátette: „Nem dolga beleszólni Magyarország belügyeibe, és ha arra kívánja felhasználni a magyarországi tartózkodását, hogy minősítgesse a magyar emberek által elég egyértelmű többséggel megválasztott, a magyar emberek felhatalmazását bíró kormány tevékenységét, akkor nagyon nehéz dolga lesz abban a tekintetben, hogy a két ország közötti együttműködés javítása érdekében eredményesen dolgozzon” – üzent a tárcavezető David Pressmannak.

„Mert mi, amikor nagyköveteket fogadunk, akkor azt szó szerint értjük: nagyköveteket fogadunk. Olyan embereket, akikről azt gondoljuk, hogy a küldő ország azért küldi ide, hogy a két ország kapcsolatának javításán, fejlesztésén dolgozzanak, a kölcsönös tisztelet talaján állva. 

Nem kormányzókat meg nem helytartókat fogadunk, akiket feltételezem azért küldenének ide, hogy megmondják nekünk, hogy mi hogy éljünk a saját hazáinkban

– hangoztatta a külgazdasági és külügyminiszter, hangsúlyozva: „ennek a korszaknak vége van”.

Szijjártó Péter az atv kérdésére válaszolva nyomatékosította, hogy Magyarország egy szuverén ország. „Nekünk senki nem mondhatja meg kívülről, hogy hogy éljünk, ezért aztán érdektelen, hogy más ország állampolgára – legyen az egy nagykövet is – mit gondol a magyarországi belpolitikai folyamatokról” – jelentette ki.

Úgyhogy, több tiszteletet kérünk a magyaroknak, még a nagykövet úrtól is! 

– húzta alá Szijjártó Péter.

Kép forrása: MTI/EPA/Pool/John Thys

Kapcsolódó cikkek

Összesen 241 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
VerdbenekhyKeményFarkas
2023. április 08. 15:46
A tisztelet nem jár! Azt ki kell érdemelni! Továbbá - kölcsönös...
Isten jobb keze
2023. április 06. 10:34
Csak egy buta ember követel tiszteletet, miközben ő nem ad senkinek!
Anomander
2023. április 06. 08:56
Több tiszteletet a magyaroknak, hiszen mi tudjuk legjobban ellopni az EU pénzeket, ami egyébként az EU érdeke is, hogy csak akkumulátor összeszerelő üzem legyünk. Több tiszteletet azoknak, akik ilyen lezüllesztett egészségügy és oktatás ellenére még élnek és nagy részük a nevét is le tudja írni.
Klebermann
2023. február 05. 11:31
Ha érdekelné ezt a mocskos hazug bűnözőt, hogy kapunk-e tiszteletet, elhúzna a bús büdös faszba a tolvaj Fideszbandával együtt. Így a nevünk moslék marad.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik