Szoboszlai őszintén reagált az észtek elleni kő-papír-olló balhéra

Bár a magyar labdarúgó-válogatott 1-0-ra legyőzte Észtországot az év első meccsén csütörtök este, a találkozó után Szoboszlai Dominik és Sallai Roland komoly kritikákat kapott, többek közt Marco Rossi szövetségi kapitánytól is, amiért a kő-papír-olló játékkal döntötték el, melyikük rúgja a megítélt tizenegyest. Sallai végül kihagyta a büntetőt, de legközelebb is odaállna a labda mögé, Szoboszlai szerint nem az egójuk miatt estek túlzásba.

2023. 03. 24. 5:00
ÁDÁM Martin; SZOBOSZLAI Dominik
Labdarúgás - Magyarország - Észtország Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kő-papír-olló. Ez most az észtek elleni meccs legfőbb utózöngéje. A tanulság az, hogy így nem szabad eldönteni, ki rúgja a tizenegyest. Észtország ellen még belefért a játék, amely és előadásában most is megbosszulta magát, de egy komoly tétmeccsen nagyobb baj is lehet belőle.

SZOBOSZLAI Dominik
Szoboszlai Dominik csapatember akart lenni a tizenegyesnél Fotó: Mónus Márton

Mint megírtuk, a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón is megdorgálta a magyar válogatott Bundesliga-sztárjait, a szövetségi kapitánynak nem tetszett a játék, szoros meccsen, szűk, 1-0-s előny birtokában felelőtlenségnek tartotta, és erről már el is beszélgetett Szoboszlaival, aki tavaly lett a válogatott csapatkapitánya.

Szoboszlai Dominik: Ebből is tanultunk

– Erről nem akarok beszélni – jelentette ki először határozottan Szoboszlai a mérkőzés után a vegyes zónában, de aztán mégis megeredt a nyelve. – Ez a játék nem az egóról szólt. Sallai is szerette volna rúgni a tizenegyest, én is. Nem akartam csapatkapitányként eldönteni a helyzetet, csapatemberként akartam viselkedni, ezért döntöttük el így a kérdést. Ő rúgta, és nincs ezzel semmi gond. Kihagyta, majd legközelebb berúgja. Úgy gondolom, ha gól lett volna belőle, nem lenne az egészből ekkora ügy. De ebből is tanultunk.

Sallai Roland sajnálta, hogy hibázott, de ez nem szegte a kedvét, hogy újabb tizenegyeseket értékesítsen. – Mindketten szerettük volna a tizenegyest, erős személyiségek vagyunk, valahogy muszáj volt dönteni – nyilatkozta a Freiburg szélsője. – Sajnálom, hogy nem sikerült gólt szereznem, de legközelebb is oda fogok állni a labda mögé.

Abban mindketten egyetértettek, hogy az észtek ellen voltak hibák a játékban, de ezek ki lehet javítani a Bulgária elleni első Európa-bajnoki selejtezőig, amely hétfőn már komoly téttel bír majd. Szoboszlai szerint új taktikát próbált ki a válogatott Észtország ellen, amely néha jól ment, néha kevésbé, de legközelebb már jobb lesz.

Bulgária ellen bele kell állni a párharcokba

Szoboszlai lecserélése után a Fenerbahce védője, lett a csapatkapitány, aki hisz benne, hogy Bulgária ellen győzelemmel tudják kezdeni az Eb-selejtezőket hazai pályán.

– Jó arcát mutatta a csapat, de az biztos, hogy nem az észtek elleni volt életünk legjobb meccse – értékelt Szalai. – Volt, hogy elcsúsztunk a védekezésben és az észtek mögénk tudtak kerülni, szerencsére ilyenkor ki tudtuk segíteni egymást, is védett nagyokat. Kapott gól nélkül nyertünk, a futballban az eredmény a legfontosabb. Hétfőn is szeretnénk eredményesek lenni, a bolgárok elleni kőkemény csata lesz, bele kell állni a párharcokba. Maximális koncentrációval itthon tudjuk tartani a három pontot.

A magyar válogatott Eb-selejtezőcsoportjában, pénteken kezdődnek meg a küzdelmek Bulgária–Montenegró és Szerbia–Litvánia meccsekkel. Marco Rossi együttese hétfőn mutatkozik be a G jelű ötösben Bulgária ellen a Puskás Arénában.

Válogatott felkészülési mérkőzés: Magyarország–Észtország 1-0 (1-0), Puskás Aréna, 41 000 néző, jv.: Altmann (osztrák), gól: Ádám (41.).

Borítókép: Szoboszlai Dominik tanult a hibás döntésből (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.