Magyar Péter hívta fel a figyelmet a Hír TV jelenlétére a tegnapi tüntetésen

Fenyegető, félelemkeltő és ijesztő hangulatról számolt be kollégánk, aki ilyen légkörben is tisztességgel végezte a munkáját.

Forrás: Hír Tv2024. 03. 27. 15:30
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Ijesztő hangulat alakult ki a Magyar Péter által szervezett tüntetés vége felé – mondta a Hír TV műsorában Futó Boglárka, a hírcsatorna riportere. Mint azt felidézte, a jogász azt kérte a demonstrálóktól, hogy békésen vonuljanak át a Kossuth térre, de végül a Vértanúk terén álltak meg. 

Kollégánk helyszíni interjút is készített a jogásszal, aki pontosan tisztában volt a Hír TV stábjának kilétével, és amikor észrevette a tévéseket, az összegyűltek tudtára adta, hogy jelen van a hírcsatorna. Ezután válaszolt a riporter két kérdésére, majd elmondta második beszédét. 

Egy tömeg kezdett a tévések köré gyűlni, ami folyamatosan szűkült, végül egy fenyegető és félelemkeltő hangulat alakult ki körülöttük. Ezután Magyar élő adásban is megszólalt a Hír TV-ben, majd otthagyta a stábot, akik a demonstrálók sorfala között távoztak a helyszínről, majd egy rendőr felajánlotta, hogy elkíséri kollégáinkat az autójukig. Három utcán keresztül követték még őket a demonstráció résztvevői – ismertette Futó Boglárka.

A riporter kijelentette: nehéz a helyzetre visszaemlékezni, mert rengetegen álltak körülöttük, a kollégákkal figyeltek egymásra, amit meg is köszönt nekik. Olyanra nem emlékezett, amikor valamelyik tüntető a tévések segítségére sietett volna, egyedül egy telexes kolléga érdeklődött a hogylétük felől, de fizikai atrocitás szerencsére nem történt. Mint mondta, a kedve nem ment el az ilyen események tudósításától, de óvatosak lesznek a jövőben – mondta a hírcsatorna munkatársa.

Mint arról lapunk is beszámolt, Futó Boglárka a Napi Aktuális című műsorba próbált élőben bejelentkezni, amikor egy nagyobb demonstráló tömeg körülvette, és nem hagyta beszélni. Később a demonstrálók gyűrűjéből megpróbáltak eljönni a tüntetés helyszínéről és néhány résztvevővel interjút készíteni, ez azonban nem sikerült. Ekkor léptek közbe a rendőrök, akik felajánlották azt, hogy kiviszik őket, azonban ezután a helyszínre már nem tudtak visszamenni a tüntetők erőszakos fellépése miatt.

A sajtóbeszámolóban közölt adatok – bizonyítottság esetén – a garázdaság vétség gyanújára utalnak – hívta fel a figyelmet Tényi István a Budapesti Rendőr-főkapitányságnak címzett feljelentésében. A közérdekű bejelentéseiről ismert Tényi levelében hangsúlyozta, hogy a mai Magyarországon szükség van arra, hogy a sajtó képviselői, ha önmagukat nem tudják megvédeni, akkor büntetőjogi védelmet is kapjanak.

Borítókép: Magyar Péter (Fotó: Kurucz Árpád)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.