2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Háború Ukrajnában

Háború Ukrajnában: A genfi megállapodást sértő akcióban a Wagner-zsoldoshadsereg

Harc az utolsó töltényig! Vendégeink: Vukics Ferenc katonai szakértő, a Nemzetvédelmi Szabadegyetem Alapítvány alapítója és Stier Gábor külpolitikai szakértő, a moszkvatér.com főszerkesztője. Műsorvezető: Tóth Gábor.

  • Háború Ukrajnában: A genfi megállapodást sértő akcióban a Wagner-zsoldoshadsereg
  • Egyre szorosabb az ostromgyűrű Bahmut körül, az orosz katonai magánvállalat, a Wagner csoport és az ukrán erők közt heves harcok dúlnak. Az offenzívát vezető Wagner-zsoldoshadsereg fegyveresei közben ukrán ruhába öltöztek át, hogy az ellenséget megtévesszék. Ez a genfi megállapodást sérti, és biztosan nem bánnak kesztyűs kézzel azokkal a fegyveresekkel, akiket így kap el az ellenség. A megadás tehát nem opció számukra, harcolnak az utolsó töltényig.

 

  • Az ukrán haderő nagyszabású HIMARS támadást indított a Donyeck területén fekvő Ilovajszk vasúti pályaudvara ellen: elektromos vezetékek, az állomásépület, valamint a helyi vasúti depó rongálódott meg.
  • Ukrajna most tagadja a kényszersorozásokat. A közösségi oldalakra felkerült videókkal kapcsolatban az Ukrán Fegyveres Erők szárazföldi parancsnoksága azt állítja, hogy még csak extrém mozgósítás sincs, és a behívókat azért osztják, mert adatbázist frissítenek.
  • Tételesen reagált Dnyipró polgármesterének gyalázkodásaira a Miniszterelnöki Irodát vezető államtitkár. Nagy János videóüzenetet küldött Borisz Filatovnak, amelyben elmondta: a kormányfő nem Ukrajnáról, hanem arról a frontszakaszról beszélt, “ahol brutális és kegyetlen harcok dúlnak”, ezt hasonlította Afganisztánhoz, a senkiföldjéhez. Az államtitkár a polgármester számos történelmi tévedését teszi helyre üzenetében és felszóltja, hogy legyen nagyobb tisztelettel Magyarország és annak kormányfője iránt. Egyben emlékezteti is Borisz Filatovot, hogy a Vörös Hadsereg legerősebb egységeit ukrán katonák alkották, akik részt vettek az 1956-os forradalom leverésében.

Teljes adás: 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!