Csercseszov megnyugtatta a Fradi-drukkereket

Sztanyiszlav Csercseszov a Fradival megnyert bajnoki cím után az orosz sajtóban is megnyilvánult a klubjával kapcsolatban, reagált az esetleges távozásáról szóló pletykákra, és a játékoskeretről is esett szó, valamint arról, hogy a sérülések mennyire megnehezítették a csapata dolgát a hazai és a nemzetközi porondon.

Magyar Nemzet
2023. 05. 31. 7:44
Csercseszov, Dibusz, Fradi, Ferencváros, trófea
Labdarúgó NB I - Ferencvárosi bajnokavató Fotó: MTI Fotószerkesztőség/Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sztanyiszlav ezúttal a Sportsdaily.ru oldalnak adott hosszabb interjút. A Ferencváros labdarúgócsapatának orosz vezetőedzője kifejezetten büszke arra, hogy a látványos nemzetközi menetelés után is sikerült a klubnál tartani Tokmac Nguent és a Mmaae fivéreket. – Nem csupán Tokmacot sikerült megtartanunk, hanem Samy Mmaeet is, akit a Besiktas szeretett volna szerződtetni. Nem tudta, váltania kell-e klubot ahhoz, hogy bekerüljön Marokkó világbajnoki keretébe. Végül a maradás mellett döntött, aminek a klub is nagyon örült. Samy és a testvére, Ryan is remekül futballozott az Európa-ligában, így lesújtotta őket, hogy kimaradtak a marokkói csapatból – mondta az 59 éves edző. 

CSERCSESZOV, Sztanyiszlav
Csercseszov jól érzi magát Magyarországon. Fotó: MTI/Bús Csaba

Csercseszov a bajnoki cím hivatalos ünnepsége előtt a Hír TV-nek is adott interjút, akkor a sikeres felkészülésről és a sérültek visszatéréséről is beszélt. A sérültek helyzetéról szó volt a Sportsdaily.ru-nak adott interjúban is. Az edző hangsúlyozta, hogy a Monaco elleni 1-0-ra megnyert Európa-liga-csoportmeccsen összesen négy bevethető védője volt, így még nagyobb siker volt a győzelem a francia csapat ellen. 

 Az edző hangsúlyozta, hogy majd akkor fog mosolyogni, ha a csapatával bejut a Bajnokok Ligájába.  

Az orosz portál megkérdezte a Ferencváros edzőjét az esetleges távozásáról szóló hírekről. – Ezek csak pletykák. Magyarországon élek, nem megyek sehova, a Ferencvárosra koncentrálok. Az a küldetésem, hogy bejussunk a Bajnokok Ligájába – mondta Csercseszov.

Borítókép: Csercseszov és a csapatkapitány, a bajnoki trófeával (Fotó: MTI/Ilyés Tibor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.