Feljelentést tettek Varga Judit interjúja után

Kiskorú veszélyeztetése és személyi szabadság megsértése gyanúja miatt érkezett bejelentés.

2024. 03. 27. 23:09
MAGYAR Péter; VARGA Judit;
Madéfalva, 2023. január 7. Varga Judit igazságügyi miniszter, mellette férje, Magyar Péter a madéfalvi veszedelem 259. évfordulóján tartott megemlékezõ misén a székelyföldi Madéfalván, a Szent Anna-kápolnában 2023. január 7-én. MTI/Veres Nándor Fotó: Veres Nándor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Varga Judit volt igazságügyi miniszter a szerda este megjelent interjúban mesélte el, hogy milyen szörnyűségeket kellett átélnie neki és gyermekeinek a Magyar Péterrel való házassága alatt, illetve válásuk óta mind a mai napig. 

A közérdekű bejelentéseiről ismert Tényi István az interjú után feljelentést tett a Nemzeti Nyomozó Irodánál kiskorú veszélyeztetése és személyi szabadság megsértése gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen.

Az alaptörvény is rögzíti, hogy minden gyermeknek joga van a megfelelő testi, szellemi és erkölcsi fejlődéshez, védelemhez és gondoskodáshoz. A bejelentő szerint súlyos kötelezettségszegés történt, mivel az interjúban elmondottak alapján kiskorúak testi, értelmi, erkölcsi vagy érzelmi fejlődése veszélyeztetve lett a tettes által.

Azonban ebben az esetben a bejelentő szerint nemcsak gyermekek veszélyeztetése, de a személyi szabadság megsértése is fennáll.

Ugyanis az alaptörvény kimondja, hogy mindenkinek joga van a szabad mozgáshoz és tartózkodási helye szabad megválasztásához, azonban az interjúban elmondottak alapján Varga Juditnak ez a joga sérülhetett, ezért a bejelentő arra tesz indítványt, hogy a vonatkozó rendelkezések alapján az ügyet kivizsgálják, szükség esetén nyomozást indítsanak, az esetleges elkövetőt felkutassák, illetve a bűncselekmény gyanúját állapítsák meg.

Borítókép: Varga Judit és Magyar Péter (Fotó: MTI/Veres Nándor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.