Meghalt Bacsa István

Meghalt Bacsa István, az egykori Budapesti Spartacus sportegyesület ismert gyúrója, aki az úszó Szepesi Nikolett botránykönyvének negatív főhőse volt. Kicsi bácsi, ahogy sokan szólították, 92 éves volt.

Magyar Nemzet
2022. 06. 28. 9:08
Bacsa István
Fotó: Földi imre/MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elsőként a Blikk írta meg, hogy Bacsa István elhunyt. Az egykori masszőr dolgozott a Puskás Ferenc és Bozsik József fémjelezte kispesti labdarúgócsapatnál, a Balczó András-féle öttusaválogatottnál vagy éppen az Egerszegi Krisztinát is felvonultató úszócsapatnál, de az ötvenes években a diktátor Rákosi Mátyás is rendszeresen járt hozzá.

Bacsa István nevét a legtöbben mégis a 2013-ban megjelent, az Én, a szexmániás című könyv révén ismerték meg, amelynek szerzője a korábbi válogatott, 200 háton Európa-bajnoki bronzérmes úszó, Szepesi Nikolett volt, aki azzal vádolta a gyúrót, hogy szexuálisan zaklatta őt, amikor állítása szerint ő még 13 éves sem volt.

Kicsi bácsi halálhírére Szepesi reagált a Blikk megkeresésére:

Hiszek a mindenhatóban, és ezért mondom, onnan föntről mindent láttak, amit ez az ember itt a Földön tett és csinált. Eltávozott az élők sorából, ott áll majd az Úr színe előtt, és el kell számolnia a cselekedetivel, a lelkiismeretével. Az égiek bocsássanak meg neki. Nem kívánom, hogy a pokolra kerüljön. A lelkem mélyén valahol megpróbáltam megbocsátani neki, de hogy ez mennyire sikerült, azt inkább hagyjuk. Mindenesetre részvétemet nyilvánítom családtagjai felé, még akkor is, ha annak idején a könyv megjelenését követően kaptam tőlük hideget-meleget az interneten. És az elkövető sohasem kért tőlem bocsánatot.

Borítókép: Bacsa István (Fotó: Földi Imre/MTI)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.