Közélet

Zelenszkij új frontot nyitott, saját korrupt embereinek üzent hadat

Több politikusnál és üzletembernél tartottak házkutatást, leváltják az adóhivatali vezetőket is.

Az Ukrán Biztonsági Szolgálat szerdán több ukrán politikus és üzletember otthonában, valamint az adóhivatalban tartott házkutatást – közölte az ukrán kormánypárt frakcióvezetője, miután a múlt héten Volodimir Zelenszkij ukrán elnök kemény fellépést ígért az elharapódzó korrupcióval szemben.

New Chairman Of The National Agency Of Prevention Of Corruption Introduced In Ukraine
Fotó: Getty Images

Az érintettek között volt Arszen Avakov volt belügyminiszter, akinek a neve felmerült a háború idejét Dubajban töltő oligarchák és a Tiszabecsnél fülön csípett, az országból több millió dollárral menekülő politikusfeleség ügye kapcsán is. Az egykori tárcavezető az Ukrajinszka Pravda hírportálnak arról beszélt, hogy az otthonában egy helikoptervásárlási üzlet miatt tartottak házkutatást. 

Itt azoknak a helikoptereknek a megvásárlásáról van szó, amelyek közül az egyik a múlt hónapban lezuhant az utódával a fedélzeten.

Az Ukrajinszka Pravda és az RBK ukrán televízió honlapja biztonsági vezetőktől úgy értesült, hogy házkutatás folyik Ihor Kolomojszkij milliárdos, volt Dnyipropetrivszk megyei állami közigazgatási vezetőnél is.

Megerősítette a razziák hírét az ukrán elnök pártájának, a Nép Szolgájának a frakcióvezetője, David Arahámija is, aki Telegram-oldalán megígérte, hogy az ország az Oroszországgal vívott háború alatt megváltozik. Hozzátette, hogy házkutatás folyik az ukrán adóhivatalnál is, és meneszteni fogják a vámhivatal vezetőségét.

Az Ukrajinszka Pravda szerint Okszana Dutijt, az adóhivatal vezetőjét több millió dolláros sikkasztással vádolják.

Oroszország több fronton is offenzívára készül

A jelentés szerint a súlyos veszteségek ellenére az oroszok folytatják támadásaikat Liman, Bahmut, Avdiivka és Novopavlivka közelében a kelet-ukrajnai Donyeck régióban.

 

 

oligarchák razzia Arszen Avakov korrupció
Kapcsolódó cikkek