Kiakadtak a románok, hogy mégis lehet használni a Nagy-Magyarország jelképet

2023. március 22. 09:43

Nagyon nem tetszik nekik az UEFA döntése.

2023. március 22. 09:43
null

Kedden az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) jóváhagyta a Magyar Labdarúgó-szövetségnek (MLSZ) azon kérését, hogy a „történelmi Magyarország-jelképet” ne kezeljék politikai indíttatású szimbólumként, tehát a jelkép megjelenhessen a magyar válogatott mérkőzésein (is).

Az UEFA az MLSZ érvelését elfogadva elismerte, hogy önmagában a történelmi Magyarország térkép és az árpádsáv színei nem minősülnek rasszista magatartásnak, ugyanakkor a drapériára helyezett további szimbólumokra és feliratokra, a szurkolói rigmusokra ez nem vonatkozik.

A románok felháborodtak

A döntés előtt értetlenül állnak Bukarestben: az Országos Diszkriminációellenes Tanács elnöke a román ProSportnak adott interjújában azt mondta, hogy nem is érti, mi jár az UEFA fejében. A Román Labdarúgó Szövetség elnöke pedig annyit mondott az üggyel kapcsolatban, hogy szerda reggel kérnek hivatalos tájékoztatást az UEFA-tól. 

A helyzetet provokatívnak ítélték meg és váratlanul érte a románokat az UEFA Nagy-Magyarország melletti döntése. 

– közölték. 

Az Országos Diszkriminációellenes Tanács elnöke úgy reagált, az UEFA nem hozott bölcs döntést. A Transtelex tudósítása szerint azt mondta, a Nagy-Magyarország térképet csak a történelemórákon, didaktikai elemként kellene használni.

Nyitókép: Facebook

Kapcsolódó cikkek

Összesen 172 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
brekker
2023. március 23. 01:06
A sok seggfej persze úgyse hallgat rám.
brekker
2023. március 23. 01:04
Megmondom mi a megoldás: Nem kell térkép, hanem csak a nagycímer az angyalokkal. Abba kössenek bele!
brekker
2023. március 23. 00:51
Nem értem a magyarok becsípődését arra, hogy a nyugatnál jól fessünk. Soha nem fogunk a nyugatnál jól festeni, mert ők adtak el a törököknek, utána ők vették el az országunkat, utána ők adtak el a szovjeteknek, utána ők vették el az országunkat. Folyton felszabadítanak, miközben megszabadítanak a javainktól. Miért lenne érdekük, hogy valakiknek érezzük magunkat?
brekker
2023. március 23. 00:46
Ez valami ugyanolyan hülyeség, mint amikor a fogalmatlan Magyarok Világszövetsége kitalálta a népszavazást a magyarokról, és belebukott. Faszért kellett ezt erőltetni, ki találta ki?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik