Politico: Vitát kavart a német kormányban a magyar gyermekvédelmi törvény elleni per

2023. március 22. 10:11

A külügyminiszter csatlakozna a Magyarország elleni keresethez, a kancellár viszont vonakodik a döntéstől.

2023. március 22. 10:11
null

Március végén lejár a határidő, amíg további országok csatlakozhatnak az Európai Bizottság által a magyar gyermekvédelmi törvény elleni perhez. Eddig Ausztria, Belgium, Dánia, Írország, Luxemburg, Málta, Hollandia, Írország, Portugália és az Európai Parlament kérte, hogy csatlakozzon a Bizottság keresetéhez. Így egyre nagyobb a kérdés, vajon hogyan dönt az EU két vezető hatalma Németország és Franciaország – írja a Politico.

Az Európai Parlament is csatlakozik a magyar gyermekvédelmi törvény ellen benyújtott keresethez

Korábban megírtuk, hogy tavaly decemberben perelte be az Európai Bizottság hazánkat a 2021. júniusában elfogadott gyermekvédelmi törvény miatt. Az Európai Parlament (EP) jogi bizottsága keddi ülésén úgy döntött, hogy a képviselő-testület részt vesz az Európai Bizottság oldalán (EB) a melegek jogait sértő törvényi rendelkezések miatt Magyarország ellen indított perben.

Ugyanis Párizs és Berlin még nem döntött a kérdésben annak ellenére, hogy korábban levélben ítélték el a törvényt és megfogadták, hogy „továbbra is harcolnak az LMBTQ közösséggel szembeni diszkrimináció ellen”.

Berlini források szerint

a német külügyminisztérium szívesen csatlakozna a perhez, hiszen Annalena Baerbock külügyminiszter nemrég „feminista-progresszív külpolitikát hirdetett”.

Olaf Scholtz kancellár ugyanakkor vonakodik a döntéstől, mivel fél, hogy „Németország csatlakozása beleillene Orbán Viktor narratívájába” és a magyar kormány kommunikációját támasztaná alá, amely szerint a „Brüsszel összefogott a magyar emberek érdekei ellen”.

A pert támogató országok diplomatái ugyanakkor azt mondták a Politconak, hogy ez éppen ellenkezőleg azt jelezné, hogy „az európai országok többsége kiáll a magyarok mellett, akiknek saját kormánya csorbítja az uniós jogban rögzített alapvető szabadságjogokat”.

Nyitókép: John Macdougall / AFP

Kapcsolódó cikkek

Összesen 227 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2023. március 23. 07:57
Tessék mondani, ha magukat férfinak valló pedagógusok abuzálnak mondjuk magukat lánynak valló egyéneket, akkor egy feministának van-e teendője? Vagy a XXI századi feminizmus szerint az utcán füttyögőket kell elítélni? De amúgy jöjjenek minél többen és írják végre le, hogy egy NGO-nak igenis helye van az óvodában, mert olyan tudással rendelkeznek, amellyel még a legjobban érzékenyített (agymosott) óvodapedagógus sem.
Igazszó
2023. március 23. 05:29
Hány nicken tolod mesüge a hasbarat? Vagy csak téged is zavarnak a tények nercsicska? Izlik a csicskalángos neked is, mint a vétótlan köpcös geci gazdádnak?
Úttalan utakon
2023. március 22. 20:41
Én a nyugati ballib nincshálózat helyében, ha tényleg le akarják váltani Orbánt, ezt az egész kontraproduktív baszogatást hagynám a francba, és minden pénzt arra ölnék, hogy a jelenlegi magyar ellenzéket mindenestül eltakarítsam. Egy új ellenzékkel sokkal gyorsabb és hatékonyabb lenne a küzdelem - már ameddig azok nem kezdenek szintén nyílt hazaárulásba, mert annak módozataira már egész kiélesedtek az érzékszerveink 30 év alatt.
Hajdúbüszkevarjú
2023. március 22. 20:22
Mi köze van más országok parlamentjének a magyar törvényekhez? Hol élnek ezek? Gittegylet! Brüsszelben is addig szavaznak, míg a nekik tetsző eredmény ki nem jön. Vagy beleszámolják a tartózkodást is, hogy kijöjjön a matek. A Nato is figyelmen kívűl hagyja a szabályokat, mert most olyanok a körülmények. Mi van? Mit keresünk mi ezek között?? Ezek a halálunkat akarják! Nem most, hanem már 1000 éve! Ha megtámadna minket ukrajna, azon nyomban kivágnának a nato- ból, és még be is segítenének nekik! Semmi dolgunk ezekkel az országokkal, nemhogy egy politikai, gazdasági, katonai szövetségben legyünk velük!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik