Megszakította Karácsony beszédét a Fidelitas + videó

A főpolgármester a felújított budapesti Corvin Áruház előtt tartott tartott beszédet, amikor a Fidesz ifjúsági szervezete váratlanul szembesítette őt saját háborús uszításával.

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook2023. 06. 06. 20:26
KARÁCSONY Gergely
Augusztus végén megnyílik a felújított Corvin áruház Budapesten Fotó: Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megszakította Karácsony Gergely beszédét a Fidelitas, hogy felhívja a figyelmet arra: főpolgármesterként Karácsony Gergely nem engedheti meg magának, hogy háborús uszítást terjesszen.

A főpolgármester kedden a felújított budapesti Corvin Áruház előtt tartott tartott beszédet, amikor a Fidesz ifjúsági szervezete váratlanul szembesítette őt saját háborús uszításával, amitől a főpolgármester  kislányos zavarában csak kínosan topogott.

A Fidelitas szerint akciójuk célja az volt, hogy felhívják a figyelmet arra, hogy egy józan, választott politikus nem engedhet meg magának olyan képtelenséget, hogy azt állítsa, Magyarország háborúban áll egy atomhatalommal.

Miként lapunk is megírta: Karácsony Gergely az ATV műsorában arról beszélt, hogy háborúban állunk Oroszországgal, ez nehezíti meg a M3-as metró szerelvényeinek klimatizálását. Nem ígértem meg, hogy fogunk klimatizálni – állította a városvezető, majd az alábbi szavakkal indokolta a légkondicionálás elmaradását:

 Az egyik az, hogy éppen egy háborúban állunk azzal az országgal, amely beszállítója volt ennek a metrókocsibeszerzésnek. Ők szankciós listán vannak, ezért nagyon nehéz bármilyen jogunkat érvényesíteni 

– fogalmazott a főpolgármester. Elmondása szerint ennek ellenére napi szinten tárgyalnak az orosz beszállítóval, csak az a baj, hogy ők szankciós listán vannak, és a szerződésmódosításhoz külön engedélyre van szükség.

Borítókép: Karácsony Gergely. (Fotó: Balogh Zoltán/MTI)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.