Zelenszkij javaslatot tett Kínának

2023. március 22. 06:50

Az ukrán elnök egyelőre nem kapott választ.

2023. március 22. 06:50
null

A Sky News arról ír, hogy az ukrán elnök várja Peking válaszát, miután azt javasolta, Peking csatlakozzon az ukrán béketervhez, ami szerintük lezárná a háborút. Most Zelenszkij Kisida Fumio japán miniszterelnökkel tartott közös sajtótájékoztatóján elmondta:

a javaslatot megtették Kínának, de egyelőre nem érkezett válasz.

Hozzátették: a két vezető találkozója egy időben zajlott Vlagyimir Putyin orosz elnök és Hszi Csin-ping kínai elnök 800 kilométerre tartott moszkvai csúcstalálkozójával. Peking ugyanakkor 12 pontos béketervet javasolt, amely azonnali tűzszünetet jelentene mindkét oldalon, de Ukrajna számára területi veszteségeket jelentene, ezért egyelőre úgy tűnik, számukra elfogadhatatlan.

Ahogy korábban megírtuk: az orosz elnöki szóvivő, Dmitrij Peszkov szerint a Nyugat azért ellenzi, hogy Kína kezdeményezésére Oroszország és Ukrajna béketárgyalásokba kezdjen, mert ez arcvesztéssel járna számukra.

***

Fotó: MTI/EPA/Szerhij Dolzsenko

Kapcsolódó cikkek

Összesen 88 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Janika50
2023. március 23. 06:52
Nocsak, nocsak, csááááájnááában nem esnek hasra az önjelőlt újkazár világcsászár előtt?
bagira
2023. március 22. 21:22
Tömeggyilkos azt hiszi mindenkinek parancsol , Kína nem zsarolható.
Bátya62
2023. március 22. 19:02
Németország, Japán, Ukrajna. Előbb utóbb összeforr ami egybe tartozik.
blondibarbi
2023. március 22. 18:32
Minden birodalom elbukik egyszer. Majd -az újra meg újra ismétlődő bankcsődök, a fehér-negro-latin-ázsiai népesség közötti problémák, a keresztény-muszlim ellentétek, a woke, az LMBTQ-őrület, stb., stb. miatt- lesz még egy csúnya polgárháború IS az USÁ-ban és akkor ott a vége... Európát azért még tönkre teszik, hogy senki ne ússza meg...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik