Szenzációs kezdés a magyar színekben korcsolyázó oroszoktól a vb-n

A Japánban, Szaitamában zajló műkorcsolya- és jégtánc-világbajnokságon a párosoknál a magyar színekben szereplő Pavlova Maria, Sviatchenko Alexei duó a rövid program után a nyolcadik helyen áll.

Magyar Nemzet
2023. 03. 22. 8:39
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Januárban a finnországi Európa-bajnokságon a Pavlova Maria, Sviatchenko Alexei páros a kűrjében szinte hiba nélkül futott, és a rövid program után egy helyet előrelépve az ötödik helyen zárt a kétségkívül szűk, tizenhárom párost felvonultató mezőnyben. A duó kevesebb mint egy ponttal maradt el a negyedik helyen végző németektől. Az Eb-n az első és a második helyett olaszok szerezték meg, mögöttük két német páros következett.

Most a világbajnokságon Pavlováékat Európából csak az Eb-címvédő olaszok és az egyik német páros előzi meg, továbbá egy japán, két kanadai és két amerikai kettős, így a nyolcadik helyen állnak. Az oroszoktól honosított páros pályafutása legmagasabb pontszámát kapta, 64,63-at. Januárban az Eb-n 57,97-re értékelték őket, vagyis nagyon sokat javítottak. A 18 éves Pavlova már tavaly is magyar színekben korcsolyázott, s Nagy Balázzsal az Eb-n 11. lett.

A párosunk mai programja ITT tekinthető meg.

Az idei világbajnokságra huszonhárom páros nevezett, csütörtökön kűrben húsz duó léphet jégre.

Láng Júlia nem mutathatja be kűrjét a nők versenyében, miután a mai rövid programot a 34. helyen zárta. A januári Európa-bajnokságon 23. helyen végzett 19 éves műkorcsolyázó sokat hibázott, és csak egy vetélytársát tudta megelőzni. A pénteki folytatásban csak a legjobb 24 szerepelhet. Az első helyről a címvédő, olimpiai bronzérmes japán Szakamoto Kaori várja a kűrt.

Párosok, állás a rövid program után:
1. Miura Riku, Kihara Rjuicsi (japán) 80,72
2. Knierim, Frazier (amerikai) 74,64
3. Conti, Macii (olasz) 73,24
…8. Pavlova Maria, Sviatchenko Alexei (magyar) 64,63

Nők, állás a rövid program után:
1. Szakamoto Kaori (Japán) 79,24 pont
2. Li Ha Ejn (Koreai Köztársaság) 73,62
3. Mihara Mai (Japán) 73,46
...34. Láng Júlia 44,26

Borítókép: Pavlova Maria és Sviatchenko Alexei hibátlan korcsolyázással nyitott a vb-n (Forrás: MOKSZ)


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.