Orbán Viktor: A győzelem feltétele, hogy a legjobbak legyünk

A miniszterelnök a CPAC Hungary vezérszónokaként 12 pontban fogalmazta meg politikája sikerének receptjét.

Elek Nikoletta–Vizvári Soma
2022. 05. 19. 10:01
null
Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mindig  jó, ha az ember barátok között beszélhet és, ha szavai mögött van fedezet – mondta el Orbán Viktor miniszterelnök a Conservative Political Action Conference (CPAC) Hungary elnevezésű, kétnapos konzervatív politikai fórum első napján a Bálna Budapestben. Hozzátette, egy hónapja nyerték meg a választást és négy napja alakította meg ötödik keresztény–konzervatív kormányát.

Mint mondta, nagy utat tettünk meg az elmúlt évtizedekben, amikor csak szamizdatokból olvastuk, mi történik az Egyesül Államokban, most pedig itt állunk, és hazánk ad helyet ennek a politikai gyűlésnek. – Akkoriban irigykedtünk önökre, irigyeltük a demokratikus vita kultúráját, a szabadságot, amelyben a közös dolgaikat rendezték Amerikában, Ronald Reagen elnököt, holott nekünk csak a szürke öltönyös funkcionáriusok jutottak. 

Ha látták a Csernobil című sorozatot lehetnek elképzeléseik

– fogalmazott a miniszterelnök.

Orbán Viktor azzal kapcsolatban, hogy a magyar jobboldal miért ilyen sikeres, az amerikai Patton tábornokot idézte: a csata mindenkiből kihozza a legjobbat, és megtisztít mindentől, ami gyengévé tesz. – Ez a politikára is igaz – tette hozzá.

Kifejtette, van egy probléma Amerikában is, amivel a magyarok már sikerrel megküzdöttek: a progresszív liberálisok közéleti dominanciája.

– Konzervatívként úgy kell éreznünk magunkat, mint Stingnek New Yorkban – mondta. A magyar kormányfő úgy fogalmazott: a rendszerváltás előtt a magyarok is woke-világban nőttek fel, csak akkor még a kritikai fajelméletet tudományos szocializmusnak nevezték.

Fellázadtunk és a nyolcvanas évek végén úgy döntöttünk, ebből elég volt

– jelentette ki. A kommunisták erőszakos válasza nem maradt el, de kitartottunk – tette hozzá. Mint mondta: azt hittük végre megkaptuk, amire vágytunk, de tévedtünk. 

A liberálisok az első adandó alkalommal a kommunisták mellé álltak. Kiderült, hogy természetes szövetségesek.

A kormányfő szerint Trump elnök pontosan úgy járt, ahogy Magyarország 2002-ben. Mint fogalmazott, jól kormányoztunk, de a magyar baloldal mocsara lehúzott bennünket. 

Azt tartja a szentírás, gyümölcséről ismerszik meg a fa. A progresszív kormányzás gyümölcse magáért beszél: gazdasági csőd, utcai erőszak. Ha baloldal kormány kerül hatalomra, a történet vége szinte mindig ugyanez 

– mutatott rá. De 2002-ben a választási vereség után – folytatta – a megmaradt csapatainkból népmozgalmat és szellemi ellenállást szerveztünk, nem törődtünk bele a kisebbségi helyzetünkbe, és meghirdettük a rekonkvisztát. A terv sikerült, 2010-ben visszatértünk. Lépésről lépésre, tégláról téglára harcoltunk és építkeztünk. A recept elkészült. Már levetettük a laboratóriumi orvosi köpenyt, Magyarország megkapta a negyedik dózist, és jelentem: a beteg teljesen meggyógyult – húzta alá.

A magyar kormányfő ezután úgy folytatta, a recept nyílt felhasználású, szabadon elvihető, amely a következő 12 pontból áll:

Első pont, hogy a saját szabályaink szerint kell játszani. Aki pedig nem a saját szabályai szerint játszik, az bizonyosan veszíteni fog. A második pont, hogy nemzeti konzervativizmust kell érvényesíteni a belpolitikában. Ebből adódik a harmadik pont, azaz a nemzeti érdek képviselete a külpolitikában.

A negyedik pont Orbán Viktor szerint, hogy legyen médiája a jobboldalnak, ugyanis a progresszív baloldal őrültségeit csak így lehet bemutatni – szögezte le. A kormányfő kifejtette: a modern nyugati média a baloldal álláspontjához igazodik.

A miniszterelnök megjegyezte, estig sem érne a végére, ha össze akarná számolni, hány médium támogatja az amerikai demokratákat, a republikánusok médiája pedig nem veszi fel velük a versenyt. Az ötödik pont: Leplezd le az ellenfeleid szándékát! A magyar miniszterelnök úgy véli, ehhez tabukat kell dönteni.

Nem a ma, hanem a holnap tabuit

 – tette hozzá. Már azelőtt nyilvánosságra hozzuk, mit akar tenni a baloldal, mielőtt megtennék – mondta.

Példaként a gyerekekről szóló LMBTQ-propagandáról szóló népszavazást említette. A gyermekek érzékenyítését a magyarok többsége elutasította – jelentette ki.

A hatodik pont a gazdaság: a baloldal a gazdaságot elvont eszmék szerint akarja működtetni – mutatott rá a kormányfő, ez a jobboldal számára tilos – húzta alá.
– Velünk még az is jól jár, aki nem ránk szavaz – jelentette ki, hozzátéve: ez totális ellentéte a progresszíveknek, akikkel még az is rosszul jár, aki rájuk szavazott, hiszen az emberek munkát akarnak és előre akarnak jutni az életben.

Hetedik pont: ne szorulj ki a szélre! Az emberek valójában semmilyen oldal szélsőségéből nem kérnek – magyarázta a miniszterelnök, aki úgy véli, semmi különbség nincs a szélsőjobb tudományellenessége és a szélsőbal biológiaellenessége között.

ORBÁN Viktor
Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Orbán Viktor nyolcadik pontként a mindennapi olvasás fontosságát hangsúlyozta. Mint mondta, ő minden héten kijelöl egy napot, amit csak olvasásra fordít. Véleménye szerint ez abban is segít, hogy megértsük, mit gondolnak rólunk az ellenfeleink. Ha ezt sikerül kideríteni, a többi már csak technikai munka – mutatott rá.

A kilencedik pont: Legyen hited! – hangsúlyozta. Orbán Viktor szerint a hit hiánya veszélyes, mivel ha valaki nem hiszi, hogy lesz egyszer végelszámolás, és tetteiért felelnie kell az Úristen előtt, úgy érzi, bármit megtehet, ami hatalmában áll. 

Ezért bátorítsuk a fiatal konzervatív növendékeket, hogy foglalkozzanak a hitélettel. Ezt eleinte én sem tartottam fontosnak, de megtanultam, hogy ha rászánom az időt a hitemre, akkor a sikerek is könnyebben jönnek

– emelte ki. Mint mondta, ugyanilyen fontos, hogy legyenek jó kapcsolataink, barátaink is. A progresszív liberálisok és a neomarxisták ugyanis végtelenül egységesek, védik egymás hátát, ezzel szemben a konzervatívok, képesek a legkisebb ügyben is összeveszni egymással. Ha viszont a politikában boldogulni akarunk, soha ne azt nézzük, hogy miben nem értünk egyet a másikkal, hanem azt keressük, hol vannak a közös pontok! – húzta alá.

Tizenegyedik pontként a kormányfő a közösségek építéséről beszélt, mondván: az évek során megtanulta, hogy nincsen konzervatív politikai siker működő közösségek nélkül. Hiszen minél kevesebb a közösség és minél magányosabbak az emberek, annál több szavazó megy a liberálisokhoz. És minél több a közösség, annál több voksot kapnak a konzervatívok.

Orbán Viktor végül az intézmények fontosságát emelte ki. Véleménye szerint a sikeres politikához intézményekre és intézetekre van szükség. 

Ne felejtsük el: politikusok jönnek mennek, de az intézmények generációkon át velünk maradnak. Ők képesek intellektuálisan megújítani a politikát 

– mutatott rá.

A 12 pont ismertetése után a kormányfő ekképpen fogalmazott: az egész világ hatalmas változásokon megy keresztül, furcsa, de igaz: a pusztító ideológiák Nyugatról származnak. Sosem gondoltuk volna, hogy a kommunisták nemcsak Keletről, de Nyugatról is visszatérhetnek. Most pedig úgy áll a dolog, hogy a progresszívek az egész nyugati civilizációt fenyegetik. 

– Önöknek, kedves barátaim –  folytatta –,  az Egyesült Államokkal, nekünk az Európai Unióval van dolgunk. Ezek pedig ugyanazok az emberek –  jegyezte meg. Éppen ezért fel kell vennünk velük a harcot, amelyben csak együtt, csak szervezetten lehetünk sikeresek. Ez azért is kiemelten fontos, mert nagy megmérettetések előtt állunk, a 2024-es év sorsdöntő lesz, hiszen önöknél elnök- és kongresszusi választások, nálunk pedig európai parlamenti választások lesznek. 

A magyar lecke pedig az, hogy nincs csodafegyver, csak meló van. Ezért menjünk és csináljuk – zárta szavait Orbán Viktor.

Borítókép: Orbán Viktor miniszterelnök a Conservative Political Action Conference (CPAC) Hungary elnevezésű, kétnapos konzervatív politikai fórum első napján a Bálna Budapestben (Fotó: Havran Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.