2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Kék hírek

Így fogták el Európa egyik legkeresettebb magyar bűnözőjét (videó)

A férfit évek óta keresték a rendőrök. Még az EU Most Wanted listájára is felkerült.

  • Így fogták el Európa egyik legkeresettebb magyar bűnözőjét (videó)

Lengyelországban fogták el Európa egyik legkeresettebb magyar bűnözőjét, aki 2021-ben felkerült a legkeresettebb európai bűnözők listájára is.

Az 55 éves P. Zoltánt a célkörözési nyomozóik információja alapján kapták el Kepno városában – közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI).

A férfit évek óta keresték a rendőrök.

Fenn volt a magyar top 50-es körözési listán, és 2021-ben felkerült a legkeresettebb európai bűnözőket tartalmazó EU Most Wanted és az INTERPOL körözési listájára is.

Lopás, rablás, emberölés egyaránt szerepel a bűnlajstromán

Bűnlajstromán a lopástól kezdve a súlyos testi sértésen és a fegyveres rabláson át az emberölésig akár életfogytig tartó szabadságvesztéssel büntetendő súlyos bűncselekmények szerepeltek.

2014. szeptember 29-én Budapesten, a XVII. kerületben társaival kínai állampolgárokat rabolt ki fegyverrel. A támadásban sorozatlövővel tüzet nyitottak az áldozatok kocsijára, majd nagy összegű valutát zsákmányoltak. Miután P. Zoltánt azonosították a hatóságok, eltűnt, és azóta is szökésben volt – emlékeztetett a police.hu.

Nemzetközi hajtóvadászat

Az NNI a fegyveres, veszélyes körözött személyként számontartott P. Zoltán keresését 2019-ben kezdte el. Miután felvetődött a gyanú, hogy külföldre távozott, a magyar fejvadászok felvették a kapcsolatot az európai célkörözési hálózattal. Az elmúlt három évben a magyar nyomozók összedolgoztak német, holland, román, osztrák és lengyel kollégáikkal, hogy a szökevény nyomára bukkanjanak.

Hamis iratokkal Lengyelországban bujkált

P. Zoltánnak évekig sikerült egérutat nyernie, néhány napja azonban kiderítették, hogy hamis román iratokkal Lengyelországban bujkál. A férfit végül a helyi rendőrök egy lakásban fogták el szerda este Kepno városában. Kiadatásáról a lengyel bíróság dönt.

A férfi az Europol honlapján is a legkeresettebbek között szerepelt. Társaival együtt két férfit azzal bízott meg, hogy elszámolási vitájuk miatt öljék meg korábbi üzletfelüket. A két felbérelt férfi 2014 augusztusában késsel több életveszélyes sebet ejtett a sértetten, akit azonban még idejében megtaláltak, és a gyors orvosi segítségnek köszönhetően túlélte a támadást.

Egy hónappal később P. Zoltán és társai – magukat rendőrnek kiadva – elraboltak 400 millió forintnyi valutát kínai üzletemberektől, majd gépjárművel elmenekültek, miután üldözőikre gépfegyverből több lövést adtak le.

A P. Zoltán elfogásáról készült felvételt alább tekinthetik meg:

Mandiner

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!