Előkerült a Momentum pécsi elnökének beszámolója

Egy hónapot kellett várni arra, hogy megtudjuk, Nemes Balázs mit csinál innovációs biztosként félmillióért. Van, aki szerint a Momentum pécsi elnöke csak mellébeszél a tájékoztatóban.

Vizvári Soma
Forrás: Bama.hu2022. 05. 22. 6:45
Nemes Balázs
Processed with VSCO with a4 preset Forrás: wikipedia
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Baranya megyei hírportál, a Bama birtokába került a Momentum pécsi elnökének, a város innovációs biztosának tevékenységéről szóló, régóta várt beszámoló. A portál cikke szerint a dokumentum nem túl hosszú, és kevés konkrétum derül ki belőle.

Korábban lapunk is megírta, hogy a Momentum pécsi elnökének, 

Nemes Balázsnak olyan szerződést sikerült kötnie a baloldali vezetésű önkormányzattal, hogy nem kell beszámolnia arról, mit is dolgozik a város innovációs biztosaként; a több mint bruttó félmilliós havi fizetését viszont rendszeresen folyósítják.

A Bama friss cikkéből kiderül, Kővári János, az Összefogás Pécsért Egyesület vezetője, a pécsi jobboldali ellenzék önkormányzati képviselője nem nyugodott bele a helyzetbe, és a Nemes biztosi tevékenységéről szóló beszámolót már egy hónapja kikérte, de csak néhány napja kapta meg azt.

Kővári a helyi lapnak úgy fogalmazott, 

Nemes a több mint kétéves tevékenységéről mindössze négy oldalon számolt be, amely hasonlít ahhoz, amikor egy felkészületlen diák a gimnáziumban mellébeszél.

A Bama szerint a dokumentumban valóban nagyon kevés konkrét időpont van, de a tárgyalópartnerek személynevei, titulusai sem találhatók meg benne, ahogy számszerűsíthető adatokat is fölösleges keresni az írásban. Hozzáteszik:

Nemes a szövegben meg is jegyzi, hogy „hiba lenne azonban azt gondolni, hogy az azonnali, nagy ívű eredmények elvárása a helyes magatartás”.

A portál arra is felhívja a figyelmet, hogy a pécsi városháza által kiadott szerződés szerint Nemes teljesítésének igazolására Péterffy Attila polgármester jogosult, de a városvezető a közgyűlésen ezt letagadta. Azt állította, hogy vallja, „ha valaki valamilyen megrendelést aláír, akkor ő másik oldalon teljesítést ne igazoljon, mert így lehet a korrupciós kockázatot csökkenteni, éppen ezért már ebben az esetben sem én írom alá a teljesítési igazolásokat”.

A Bama szerzője úgy véli, ez azt jelenti, hogy a szerződés alapján akár nem lehettek jogszerűek a kifizetések sem, hiszen a munkát Péterffynek a szerződés szerint kellett volna leigazolnia.

A Momentum pécsi elnöke körül nem ez az egyetlen különös ügy. Nemrég a párt egykori elnökségi tagja, Körömi Attila azzal vádolta meg Nemest, hogy csalással választották újra a tavaly áprilisi tisztújításon a helyi alapszervezet vezetőjének.

Borítókép: Nemes Balázs (Forrás: Wikipédia)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.