„Valami történhet vele” – az olajvezetékkel fenyegetik Magyarországot az ukrán kormányból

2022. május 26. 12:44

„Ukrajnának van egy erős ütőkártyája: a Barátság kőolajvezeték” – üzente az ukrán energiaügyi miniszter tanácsadója, korábbi külügyminiszter-helyettes.

2022. május 26. 12:44
null

Olena Zerkal ukrán energiaügyi miniszter tanácsadóját, korábbi külügyminiszter-helyettest idézi az Ukrinform, aki egy ülésen úgy fogalmazott: Magyarországnak egyre „nő az étvágya” az uniós pénzek iránt, ezen felül pedig bármit követelhetnek az Európai Uniótól, utalva az orosz olaj embargóját érintő magyar vétóra. Zerkal ugyanakkor úgy fogalmazott: 

Ez sajnálatos, mivel Ukrajnának van egy erős ütőkártyája: a Barátság kőolajvezeték”

A vezeték első magyarországi szakasza, a Szlovákiából érkező 148 kilométer hosszú és 400 milliméter átmérőjű Barátság I. 1962-re készült el. Párját, az Ukrajnából érkező 600 milliméteres átmérőjű Barátság II-t 1972-re készítették el.

Akár valami történhet is ezzel a vezetékkel, de végső soron az ukrán kormány, és az elnök dönt politikai kérdésekben, és abban, hogy olyan nyelvezetet használjunk, amit Orbán Viktor is megért”

– húzta alá Zerkal.

Nyitókép: AFP / Kisbenedek Attila

Kapcsolódó cikkek

Összesen 591 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
florin
2022. augusztus 09. 15:34
Gennyes kelés Elenszkíj és bandája
21 gramm
2022. május 31. 15:23
Utonálló népség. Söpredék... és Szűzanyám, ezek hiszik, hogy ők Európa része.
zuriktodor
2022. május 29. 00:24
Remélem, visszabasszák a ruszkik ezeket a férgeket az őskorba.
ggwp
2022. május 27. 18:03
Ilyen szintű nyílt oroszpártiság és ukránellenesség után ki mit várt? Orbán még a győzelmi beszédjében is belerúgott egyet az ukránokba. Nyilvánvalóan meg fogják torolni a sérelmeket, az állandó vétózást stb Mi is ezt tennénk az ő helyükben, itt már minden birka habzó szájjal követelné a csapok elzárását. Amit az orosznak és saját magunknak megengedünk, azt számonkérjük az ukránokon? Primitív kettős mérce népe vagyunk, megérdemeljük a sorsunk. Egész nyugat oroszpárti stigmával kezel már minket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik