idezojelek

Nekik április 3-a kell!

A nagy sikerre való tekintettel megismételt április 3-át rendeztek vasárnap Budapesten és néhány vidéki településen.

Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás
Cikk kép: undefined

A nagy sikerre való tekintettel megismételt április 3-át rendeztek vasárnap Budapesten és néhány vidéki településen. Önkormányzati képviselőket, polgármestereket választottak hatvan településen: a körzetek túlnyomó többségében kormánypártiak győztek. Volt, ahol megsemmisítő, hatvan-hetven százalékos szavazataránnyal. A magyar nemzet a jelek szerint úgy döntött: az április 3-i „éjjel soha nem érhet véget”.

Körülbelül annyira hiányzott a vasárnapi időközi macera a magyarországi ügynökbaloldalnak, mint sántának egy púp. Még ki sem kaparták magukat a kráterből az országos választási becsapódás után, erre most puff, itt az újabb saller. Az utóbbi negyedévben csupán annyira futotta az erejükből, hogy – hosszas fenyegetőzések után, nagy kegyesen – letegyék a képviselői esküjüket (kivéve Hadházyt, igaz, neki külön kórterme van). Esküdni azért kellett végül is, mert anélkül nincs milliós fizetés, költségtérítés, lakhatási támogatás, közpénzecske, úgy pedig nehezebben megy a „diktatúra” elleni élet-halál harc. Korunk balos forradalmárai már nem az éhségmeneten tipródnak, mint búbánatos Simon Gábor, hanem egyenesen a jakuzziból indulnak Fidesz-székházat ostromolni, rendőröket füstbombával dobálni.

S hogy mi történt vasárnap? Nyíregyházán például 74, illetve 76 százalékos eredménnyel győzött a Fidesz képviselőjelöltje. Szegeden és Egerben is a jobboldal nyert. Budapest V. kerületében 71 százalékot szerzett a fideszes Józsefvárosban – a Klubrádióból odaejtőernyőztetett, majd ott tetemes pusztítást végrehajtó, kulturális intézményeket bezárató, a kerületet drogosok és hajléktalanok tanyájává züllesztő Pikó András felségterületén – csaknem kétharmados többséggel nyert a kormánypárti képviselőjelölt, Gondos Judit.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Trianon gyásznapján külhoni magyarokon gúnyolódó Niedermüller „rémisztő képződmény” Péter vezette Erzsébetvárosban is fideszes győzelem született, noha a VII. kerület sem éppen egy konzervatív fellegvár. Csak hát a helyiek itt sem felejtenek: nem bocsátják meg (igaz, bocsánatkérés sem volt), hogy Niedermüller utcára tette a 100 tagú cigányzenekart és Magyarország egyetlen zsidó televízióját. Ráadásul több száz kis zeneiskolás gyermeket sem engedett be hónapokig abba az épületbe, amelyet az előző, fideszes vezetés éppen nekik újított föl. Végül az országos botrány miatt Niedermüller meghátrált. Bocsánatot persze akkor sem kért. Az erzsébetvárosiak azt sem feledhetik, hiszen megkeseríti a mindennapjaikat, hogy Niedermüller szétverte a „bulinegyed” közlekedését. (Miként Karácsony egész Budapestét.) A VII. kerületben egyébként azért kellett új képviselőt választani, mert Niedermüller DK-s párttársa, Borka-Szász Tamás lebukott bitcoinbányászás közben: az önkormányzat épületében, karnyújtásnyira a polgármester szobájától bányászgatott a DK-s vájár, míg el nem vitték a kaptárba. (Niedermüller természetesen nem látott-hallott semmit, legalábbis ezt állítja.)

A fővárosban csupán egy helyen, Újpesten nyert balliberális képviselőjelölt, ám a 2019-es, 26 százalékos előny hat százalékra olvadt. Tehát zárul az olló, rezeg a léc. Budapest nem vörös és nem „bűnös”, hanem egy ébredező város. A vidék Magyarországa bölcs, átlát a bolsevik trükkökön, Budapest népe viszont olykor naiv, könnyen csábul. Ám a jelek szerint mostanra nagyon sok fővárosinál betelt a pohár. Három év alatt elegük lett Karácsonyék züllött, korrupt, biciklisávos, méhlegelős, szivárványos-ukránzászlós ámokfutásából. Abból, hogy semmihez sem értenek, csak a hazudozáshoz, a panaszkodáshoz, a felelősséghárításhoz, a kormányzati építkezések gáncsolásához. Teljesítményük egy nagy nulla. Ha tartják az irányt, 2024-ben kapnak egy újabb „április 3-át”.

Borítókép: Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke győzelmi beszédet mond a Fidesz–KDNP eredményváró rendezvényén, a Bálnában az országgyűlési választás és gyermekvédelmi népszavazás napján, 2022. április 3-án (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Fogadj be, Európa? Köszi, mégse!

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Csanytelek az egész ország

Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Nevelőedző

Fricz Tamás avatarja
Fricz Tamás

Nem állunk meg Schwechatnál

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.