Lukasenka: Nem hagyjuk, hogy Lengyelország, Litvánia és Lettország támadást intézzen Fehéroroszország ellen!

2022. október 04. 21:34

A fehérorosz elnök leszögezte: senki sem fogja hátba támadni az oroszokat Fehéroroszország területéről.

2022. október 04. 21:34
null

Alekszandr Lukasenka fehérorosz elnök kedden úgy fogalmazott, az ukrán hadsereg egy 15 ezer katonából álló kontingenst küldött a két ország közti határszakaszra, hogy Minszkkel szemben felderítését végezzenek és védelmet építsenek ki. Bár a fehérorosz elnök leszögezte, nem avatkoznak be az ukrán-orosz konfliktusba, Moszkvának megengedte az invázió elején, hogy országukban állomásozzanak.

Lukasenka kijelentette, hogy a most állítása szerint a határra vezényelt ukrán egységek lezárták az utakat, ellenőrzőpontokat és lőállásokat állítottak fel a fehérorosz határral szemben. Kijev szerint valóban mozognak ott ukrán csapatok, ám csak kiképzés és gyakorlatozás folyik. 

– idézi a fehérorosz elnököt a Portfólió

Lukasenka bejelentette, hogy a mozgósított és a határra felvonultatott fehérorosz haderő elsődleges feladata, hogy megakadályozza a konfliktus átterjedését Fehéroroszországra, akár Ukrajna, vagy akár a szomszédos NATO-tagállamok felől.

– mondta Lukasenka.

Nyitókép: AFP

Kapcsolódó cikkek

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
t34
2022. október 05. 11:58
Nem fogja megtámadni! Ezt egy hülye is tudja!
oegyg
2022. október 05. 08:37
Fehéroroszország csak azért nem részese ennek a konfliktusnak, mert az elmúlt pár évben a Lukasenka pengeélen táncolt. Nem tud 100%-ban a saját népére hagyatkozni és még a hadseregben sem bízik, ezért meg sem kockáztatja azt, hogy belemenjen ebbe a konfliktusba. Nem akarja még jobban kihúzni a gyufát, mert könnyen lámpavason végezhetné utána és Putyinnak sem hiányozna egy (úgymond) Görögország mint anno a második világháborúban a németeknek.
Forgalmazó
2022. október 05. 08:06
Mocskos sunyi ez a Nato. Ukran lett litvannak alcazza magat. Alattomos !
files32
2022. október 05. 07:22
Csak nem készülsz valamire Lyukasseggű?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik