Willi Orbán arra készül, hogy megmentse egy embertársa életét

Willi Orbán többször jelét adta már annak, hogy nemes lélek lakozik benne. Most éppen ismeretlenül készül megmenteni egy embertársa életét azzal, hogy a csontvelőjéből őssejtet ültetnek át. A beavatkozás, ha nem is veszélyes, azért nem is jelentéktelen, az RB Leipzig magyar válogatott játékosára több mint egyhetes pihenés vár, így ki kell hagynia az Union Berlin elleni hét végi rangadót. Willi Orbán igazi példakép, nemcsak a pályán, hanem azon kívül is.

Magyar Nemzet
2023. 02. 07. 9:10
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

különös történetét a német bulvárlap, a Bild írta meg. E szerint az RB Leipzig csapatkapitánya még hat évvel ezelőtt, 2017-ben regisztrált egy őssejt-adatbázisba, s most jött el a pillanat, hogy segíthet megmenteni egy ember életét. 

Az eljárás leegyszerűsítve a következő. Willi Orbán már szombat óta injekciókat kap, hogy a szervezetét felkészítsék a beavatkozásra, szerdán pedig egy többórás műtét során nyernek ki őssejteket a csontvelőjéből. Mindez elég ijesztően hangzik, de a műtét állítólag nem veszélyes. Persze azért a magyar válogatott és az RB Leipzig középhátvédjének több mint egy hetet, akár tíz napot is pihennie kell a beavatkozás után.

Tegyük hozzá, a lipcsei klub vezetőit is elismerés illeti a beleegyezésükért. A profi futball gyakran könyörtelen világában egy labdarúgó egészsége az üzlet része, márpedig Willi Orbán most legalább egy hétre kiesik a körforgásból. Mindenekelőtt szinte biztos, hogy a hét végén az Union Berlin elleni rangadón nem szerepelhet.

Mindez a játékost nem tántorítja el.

 

– Először meglepődtem, amikor megtudtam, hogy megfelelek donornak, de nem inogtam meg az elhatározásomban, hogy segíteni szeretnék. Összességében minimális erőfeszítéssel hozzájárulhatok ahhoz, hogy megmentsük egy ember életét. Nagyon remélem, hogy a testi adományommal hozzájárulok a szóban forgó beteg teljes gyógyulásához. Igen, elképzelhető, hogy nem játszhatok az Union ellen, de ez másodlagos. Aki ismer, az tudja, hogy mindent megteszek annak érdekében, hogy minél hamarabb visszakerüljek a csapathoz – nyilatkozta Willi Orbán. Egyúttal másokat is arra buzdítva, hogy jelentkezzenek donornak.

Az RB Leipzig a múlt hét végén Willi Orbán mellett Szoboszlai Dominikkal a soraiban a Köln vendégeként 0-0-s döntetlent játszott, ezzel visszacsúszott a negyedik helyre a Bundesligában, s szombaton fogadja az Uniont.

Bundesliga, az élcsoport állása: 1. Bayern München 40 pont, 2. Union Berlin 39, 3. Dortmund 37, 4. RB Leipzig 36, 5. Frankfurt 35, 6. Freiburg 34.

Borítókép: Willi Orbán és együtt ünnepel (Fotó: AFP)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.