A szegedi edzőváltás felülírja a két ősi rivális párharcát a BL-ben

A férfikézilabda Bajnokok Ligája nyolcaddöntő visszavágója lefutottnak tűnik. A Veszprém idegenben nyert a múlt héten 36-23-ra a Szeged ellen, a mai visszavágó előtt a szegedi edzőváltás, Talant Dujsebajev és néhány kielcei játékos leigazolása a téma Szegeden.

Magyar Nemzet
2023. 03. 30. 12:11
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megint előkerült Talant Dujsebajev, pontosabban még mindig napirenden van a kirgiz származású spanyol edző, a lengyel Kielcét irányító szakember esetleges szegedi kinevezése. Először a januári vb alatt vetődött fel Dujsebajev neve, de akkor a Kielce megmenekült az anyagi ellehetetlenüléstől, és ugyan az edző ugyan nem kapott hosszú távú garanciát a játékoskeret egyben tartására, mégis maradt, mert azt ígérték neki, hogy március utolsó napjaiban megoldódik a csapat pénzügyi háttere. 

Március vége van, de továbbra sem jelentette be a tavalyi BL-döntős, hogy miképpen képzeli el a csapat egyben tartását, létezik-e olyan pénzügyi garancia, amivel a városban lehet tartani a játékosokat és az edzőt, a korábbi magyar kapitányt, Dujsebajevet. A szezon végén távozó Juan Carlos Pastor pótlására még mindig keresi a megfelelő utódot az OTP Bank-Pick Szeged, de nem lenne meglepő, hogy akár már a héten bemutatná a magyar bajnok. 

Az 54 éves spanyol vezetőedző mellett egyes források szerint három francia játékos, és Dujsebajev két fia, Alex és Daniel is csatlakozhat a szegediekhez.  A dán GOG-hez igazoló Alexander Blonz helyére a vb-ezüstérmes francia balszélső, Dylan Nahi; a PSG-hez szerződő Kent Robin Tönnesen helyére az idei vb legjobb jobbátlövőjének választott 30 éves spanyol, Alex Dujsebajev, Bogdan Radivojevics helyére a  francia jobbszélső, Benoit Kounkoud költözhet Szegedre. A Dinamo Bukaresthez szerződő Rosta Miklós helyére az olimpiai bajnok francia beálló, Nicolas Tournat érkezhet; és természetesen a balátlövőként és irányítóként is bevethető Daniel Dujsebakev is csatlakozhat a kerethez. 

A héten alighanem világosabb lesz a kép Szegeden. De addig is hátra van még egy, tét nélkülivé zsugorodott visszavágó a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében: a hazai pályán összeszedett 13 gólos hátránya után a Szeged Veszprémben fejezi be az idei BL-szereplését.

Borítókép: Dujsebajev és a fiai Szegedre költözhetnek (Fotó: AFP)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.