2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Pert indít a kormány ellen Budapest főváros önkormányzata

Pert indít a kormány elvonásai miatt Budapest főváros önkormányzata – jelentette be Karácsony Gergely. Wintermantel Zsolt, a Fidesz fővárosi frakcióvezetője szerint viszont a budapestiek nem azért választották meg a a főpolgármestert, hogy állandóan a kormánnyal hadakozzon.

  • Pert indít a kormány ellen Budapest főváros önkormányzata

Karácsony Gergely elmondta: annak érdekében adják be a keresetet, hogy a kormány ne vonhassa el a szolidaritási adót, ami a fővárosnak 25 milliárd forintot jelent. Emellett a főpolgármester elmondta: azonnali jogvédelmet is kérnek, vagyis azt, hogy a per lezárultáig már ne is legyen lehetősége a kormánynak a tranzakcióra. Karácsony Gergely mindemellett elmondta: szerinte a kormány rosszul számolta ki a főváros várható bevételeit, mert jóval kevesebb iparűzési adó fog befolyni a főváros kasszájába.

– Az az önkormányzati sarc, amelyet álságos módon szolidaritási hozzájárulásnak neveznek, amelynek az összege 2018-ban még 5 milliárd forint volt, az idei évre már 58 milliárd forint, és a jövő évi költségvetés terveiből már egy 75 milliárdos befizetést lehet kiolvasni. Többször elmondtuk már, hogy ez a sarc nemcsak egyszerűen Budapest-, és mivel Budapest a gazdaság motorja, tulajdonképpen Magyarország-ellenes javaslat, nemcsak erkölcstelen, de véleményünk szerint törvénytelen is – fogalmazott a főpolgármester.

– Karácsony Gergelynek inkább a város ügyeivel kellene foglalkoznia, mintsem Gyurcsány Ferenc utasításait követni – reagált a Fidesz-KDNP fővárosi frakcióvezetője. Wintermantel Zsolt szerint a budapestiek nem azért választották meg a főpolgármestert, hogy állandóan a kormánnyal hadakozzon. A frakcióvezető hozzátette: Karácsony Gergelynek három és fél év alatt sikerült kiürítenie a kasszát, azóta pedig másra hárítja a felelősséget.

– Több mint 400 milliárd forinttal nagyobb büdzsével gazdálkodott, mégis elfogyott a pénz. Most pedig, hogy főpolgármester maradhasson, Gyurcsány Ferenc utasítására szembeszáll a kormánnyal, nekimegy ezerrel, most éppen ezt a pert választotta. Ez ennek a forgatókönyvnek a része, Gyurcsány Ferenc bizalmát akarja elérni, hogy jövőre ő indulhasson főpolgármester-jelöltként. Egészen egyszerűen erről van szó – mutatott rá a Fidesz-KDNP fővárosi frakciójának vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!