Frankfurter Allgemeine Zeitung: Kizárt, hogy az embargó Magyarország nélkül lépjen hatályba

2022. május 16. 10:35

A lap szerint egy Magyarország nélküli embargó a piac torzulásához vezetne, hisz akkor Magyarország olcsón juthatna orosz olajhoz.

2022. május 16. 10:35
null

A Frankfurter Allgemeine Zeitung cikke szerint az Európai Bizottság szerdán fogja nyilvánosságra hozni „RePowerEU” nevezetű tervét, mely az EU orosz energiafüggőségét hivatott megszüntetni, többek között új gázvezetékek kiépítésével.

„Magyarország, Szlovákia és Csehország, nehezebb helyzetben vannak”

A lap ugyanakkor megjegyzi: az olyan tagállamok, mint Magyarország, Szlovákia és Csehország, nehezebb helyzetben vannak, hisz nincs tengerpartjuk, így nem igazán vásárolhatnak más államoktól gázt és olajat. 

Ezen három országnak tehát hosszabb átmeneti időszakra van szüksége ahhoz, hogy leváljon az orosz olajról. Az Európai Bizottság Magyarországnak és Szlovákiának két évet adott az átállásra, míg Csehországnak másfelet. A FAZ értesülése szerint  Orbán Viktor öt évet kért az Uniótól az átállásra. 

A lap hangsúlyozza:

lehetetlen, hogy Magyarország nélküli döntés születhessen az olajembargóról.

Egy ilyen döntés következtében ugyanis tovább vásárolhatna olcsó olajat Oroszországtól, és elláthatná a környékbeli országokat, ez pedig a lap szerint eltorzítaná a piacot.

Nyitókép: MTI / Miniszterelnöki Sajtóiroda / Szecsődi Balázs

Kapcsolódó cikkek

Összesen 226 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bármi Áron
2022. május 20. 13:30
Tipikus "dögöljön meg a szomszéd tehene is" hozzállás. Nem kell ide semmilyen külső ellenség az EU-nak megfojtjuk mi egymást szívesen... OMG! Ez ma az EU!
Böszme
2022. május 17. 01:36
Mo veszítene a HUXITon, de nyerne az orosz energián. Így a kettő kiegyenlíti egymást, tehát hajrá HUXIT!!!
Papamaci1957
2022. május 16. 22:49
"Magyarország, Szlovákia és Csehország, nehezebb helyzetben vannak, hisz nincs tengerpartjuk" Innentől kezdve a FAZ ki lesz tiltva Horvátországból.
Quelle957
2022. május 16. 22:36
És, ha vége a háborúnak és megint puszi pajtások lesznek némely volt ellenségek, akkor vezeték, finomító vissza etye-petye....Mert az lesz, van mindenre forgatókönyv , A és B változat. Én inkább kivárnek, merre dőlnek a dolgok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik