idezojelek

Olgáért szorítottunk

Egy Kálmán Olgát láthattunk az ATV stúdiójában, de már nem azt a régi kihallgatótisztet – egy másik Kálmán Olgát.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined

Újra az ATV Egyenes beszéd című műsorában láthattuk Kálmán Olgát. Pontosabban egy Kálmán Olgát láthattunk hétfőn este a stúdióban, de már nem azt a régi kihallgatótisztet – egy másik Kálmán Olgát. Egy ritmusából kibillent, sápadt asszonyka ült az asztalnál – a Gyurcsány-párt parlamenti frakciószóvivője –, aki erőnek erejével a magabiztos interjúalanyt próbálta alakítani. Csak most őt kérdezték. Ettől persze még nem kellett volna begyulladnia (ráadásul Egon, a volt kolléga szép szervilisen alá is kérdezett), Olga asszonynak mindössze meg kellett volna magyaráznia, miért tekinti a Demokratikus Koalíció törvénytelennek a most megalakult sokadik Orbán-kormányt. (Merthogy órákkal korábban a parlamentben ezt mondta a főnöke.)

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ha finoman akarok fogalmazni, azt mondom: nem volt igazán meggyőző az obsitos vallatóasszonyka. Ha meg markánsabban, akkor azt: nagyon gáz volt Kálmán Olga. Azt fejtegette, hogy törvénytelen a kormány, mert a jelenlegi jogrendszer csak a „törvényesség látszatát kelti”. Meg hogy egy ilyen választási rendszerben a kabinet „nem tud legitim lenni”. A választás különben sem fejezte ki a népakaratot, mert manipuláció és agymosás előzte meg. (Eszerint – ezt már én teszem hozzá – a DK egy törvénytelen választáshoz adta a nevét, és akkor ugye Olga asszony mandátuma is illegitim, meg persze az ellenzék budapesti győzelme sem fejezi ki a népakaratot…)

A vége felé már Egon házigazdán is látszott, szinte fájnak neki az exkollegina „érvei”. Sőt magamon is azt vettem észre, Olga asszonyért szorítok, hogy ki tudjon jönni szegény a bővített körmondatból. Végül a gong – a szűk műsoridő – sietett a segítségére.

Borítókép: Kálmán Olga (Fotó: Kurucz Árpád)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Fogadj be, Európa? Köszi, mégse!

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Csanytelek az egész ország

Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Nevelőedző

Fricz Tamás avatarja
Fricz Tamás

Nem állunk meg Schwechatnál

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.