Menczer Tamás: Megdöbbentő és elfogadhatatlan az ukrán tanácsadó nyilatkozata

Az államtitkár szerint Olena Zerkal kijelentése egyáltalán nem segíti a partnerséget.

Forrás: Facebook2022. 05. 27. 13:09
null
Menczel Tamás KKM Államtitkár 20211221 Budapest Fotó Bach Máté Magyar Nemzet Fotó: Bach Máté
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kérésére fogadtam ma reggel Ljubov Nepop nagykövet asszonyt, Ukrajna budapesti nagykövetét kezdte a hivatalos közösségi oldalán közzétett videóban Menczer Tamás, a külgazdasági és külügyminisztérium államtitkára. Nagykövet asszonynak elmondtam, hogy Magyarország jelenleg története legnagyobb humanitárius akcióját folytatja, már több mint 720 000 menekült érkezett hozzánk, mindenkinek biztosítunk szállást és ellátást, aki kéri, segítjük a gyermekek iskoláztatását és a szülők munkához jutását is.

Az Ukrajnába szállított segélyszállítmányok mennyisége pedig már közelíti a 2000 tonnát. Azt is elmondtam nagykövet asszonynak, hogy Szijjártó Péter külügyminiszter úr a varsói donorkonferencián egy 5 pontból álló segélyjavaslatot, segélycsomagot ajánlott fel– jegyezte meg Menczer Tamás.

Kiemelte: Készek vagyunk egy kórház és egy iskola újjáépítésére, készek vagyunk arra, hogy mobil otthonokat szállítsunk Nyugat-Ukrajnába az ott lévő belső menekülteknek, ösztöndíjakat ajánlottunk fel ukrán diákoknak, ukrán katonák magyarországi gyógykezelését is felajánlottuk létszámkorlát nélkül, és 130 gyermek speciális gyógykezelésére is készen állunk, tehát segítünk a bajban lévőknek. 

Ugyanakkor azt is elmondtam nagykövet asszonynak, hogy nagy megdöbbenéssel olvastam tegnap az ukrán energetikai miniszter tanácsadójának, Olena Zerkalnak a nyilatkozatát, aki arról beszélt, hogy jó lenne, hogyha történne valami azzal a vezetékkel, amely az olajat szállítja Ukrajnán keresztül Magyarországra– hangsúlyozta Menczer Tamás.

Kiemelte: Ez egy rendkívül megdöbbentő és elfogadhatatlan nyilatkozat, egyáltalán nem segíti a partnerséget. A magyar kormány álláspontja világos, az ország energiaellátása biztosított, a magyar családokat és a rezsicsökkentést megvédtük és meg is fogjuk védeni az elszabaduló energiaáraktól. Nem engedjük, hogy a háború árát a magyar emberekkel fizettessék meg– zárta videóját Menczer Tamás.

Borítókép: Menczer Tamás államtitkár (Fotó: Bach Máté)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.