Zelenszkij: Oroszország meg fogja semmisíteni az ENSZ-t

Az ukrán elnök újabb szankciókat szorgalmazott az ENSZ Biztonsági Tanácsának ülésén.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 09. 28. 8:21
ZELENSZKIJ, Volodimir
Izjum, 2022. szeptember 15. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök (j2), miután ünnepélyesen kitûzték az ukrán lobogót az orosz erõktõl nemrégiben visszafoglalt Izjum városban, a kelet-ukrajnai Harkiv megyében tett látogatásán 2022. szeptember 14-én. MTI/AP/Leo Correa Fotó: Leo Correa
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Oroszország meg fogja semmisíteni a nemzetközi diplomáciát − jelentette ki kedden Volodimir Zelenszkij ukrán elnök az ENSZ Biztonsági Tanácsának (BT) ülésén videóüzenet útján felszólalva.

Úgy fogalmazott, hogy Oroszország képviselői által az ENSZ BT az erőszak zónájává vált. Csak idő kérdése, míg Moszkva megsemmisíti az utolsó, még működő nemzetközi szervezetet is − hangoztatta. 

Az orosz erők által ellenőrzött ukrajnai térségek elcsatolása azt jelentené, hogy nincs többé miről tárgyalni Vlagyimir Putyin orosz elnökkel

− jelentette ki Zelenszkij. Hangsúlyozta, hogy az Oroszországhoz való csatolásról szóló népszavazásokon voksolókat pisztollyal kényszerítették, az eredmények pedig már előre megvoltak.

Zelenszkij újabb szankciókat is szorgalmazott Moszkvával szemben, illetve Oroszország kizárását követelte az ENSZ-ből és a nemzetközi szervezetekből.

A BT ülésének kezdetén Rosemary DiCarlo ENSZ-főtitkárhelyettes megismételte, hogy a világszervezet kiáll Ukrajna függetlensége és a nemzetközileg elismert határok által meghatározott területi egysége mellett.

Borítókép: Volodimir Zelenszkij ukrán elnök (Fotó: MTI/AP/Leo Correa)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.