Ronaldo reagált, hogyan játszott Portugália nélküle a foci-vb-n

Cristiano Ronaldo a lelke mélyén nyilván forrong, de becsületére legyen mondva, emelt fővel viselte a tartalékszerepet a Svájc elleni nyolcaddöntőben a labdarúgó-világbajnokságon. A 6-1-es győzelem után az Instagram-oldalán mondta el a véleményét. Mielőtt rosszra gondolnánk, dicsőítette a csapatot. Természetesen a portugál szövetségi kapitány sem kerülhette meg a kérdést, mi lesz a jövőben a 37 éves klasszis szerepe a válogatottban. Fernando Santos a levegőben hagyta a dolgot, de az a valószínűbb, Ronaldo a Marokkó elleni negyeddöntőben is csak kispados lesz.

Magyar Nemzet
2022. 12. 07. 7:06
null
Portugal's forward #07 Cristiano Ronaldo (L) talks with Portugal's coach #00 Fernando Santos as he leaves the pitch after being substituted during the Qatar 2022 World Cup Group H football match between Portugal and Uruguay at the Lusail Stadium in Lusail, north of Doha on November 28, 2022. (Photo by Odd ANDERSEN / AFP) Fotó: AFP

nélkül aratott kiütéses győzelmet Portugália Svájc felett a katari vb nyolcaddöntőjében. A 37 éves világklasszis helyettese, Goncalo Ramos ráadásul mesterhármassal vette ki a részét a sikerből. Ronaldo csak a 73. percben, 5-1-es állásnál állt be, s noha volt lehetősége a gólszerzésre, végül Leao állította be a 6-1-es végeredményt.

Vajon hogyan reagál Ronaldo erre a helyzetre?

Mindenkit az a kérdés foglalkoztatott, vajon Ronaldo hogyan fogadja a nélküle kivívott diadalt. Nos, nem késett a válasszal. Két órával a mérkőzés lefújása után üzente az Instagram-oldalán egy olyan kép kíséretében, amely azt mutatja, hogy önfeledten ünnepel a társai körében.

Hihetetlen nap Portugáliának, történelmi eredmény a világ legnagyobb viadalán. Pompás előadás a tehetségekkel és fiatalokkal teletűzdelt csapattól. A válogatottunk elismerést érdemel. Tovább él az álom! A végsőkig! Hajrá, Portugália!

– írta Ronaldo.

Fernando Santos: Ronaldo a barátom

A mérkőzést követő sajtótájékoztatón természetesen Fernando Santosra is elsősorban a Ronaldo mellőzésének az okát firtató kérdések záporoztak. Először a Ronaldóhoz fűződő viszonyáról beszélt a szakvezető.

– Nagyon szoros a kapcsolatom vele, tizenkilenc éves kora óta ismerem, amikor még a Sporting játékosa volt.

Ronaldo a barátom. Ám soha nem keverjük össze a személyes és s szakmai szempontokat.

Ronaldo továbbra is a válogatott nagyon fontos játékosa. Az ő szerepe erre a meccsre megoldódott. És soha ne feledjük el, hogy ő a világ egyik legjobb labdarúgója, továbbra is közösen, egységben kell haladnunk – Santos egyszerre érzelmesen és óvatosan fogalmazott.

Aztán szóba került, miért is hagyta ki az ötszörös aranylabdást.

– Sokat futó csapattal akartunk kiállni. Cristiano inkább a tizenhatoson belül mozog, ott vállal határozott szerepet, Goncalonak más tulajdonságai vannak: nagyon dinamikus, amit most megmutatott nekünk – mondta a 68 éves szakember.

Tehát Fernando Santos is belátta azt, amivel bírálják Ronaldót, keveset fut, nem veszi ki a részét a védekezésből. A szövetségi kapitány természetesen kitérő választ adott arra, Ronaldo vajon ott lesz a Marokkó elleni kezdő tizenegyben.

– A keretünk valamennyi játékosa alkalmas arra, hogy a kezdőcsapatban szerepeljen. Erről a kérdésről később határozunk – felelte Santos.

Az a valószínűbb, hogy Ronaldo Marokkó ellen is csak csere lesz, és a mérkőzés alakulásától függően áll be.

A negyeddöntők menetrendje:

December 9., péntek, 16.00: Horvátország–Brazília
December 9., péntek, 20.00: Hollandia–Argentína
December 10., szombat, 16.00: Marokkó–Portugália
December 10., szombat, 20.00: Anglia–Franciaország

Itt talál meg mindent, amit a katari vb-ről tudni érdemes: https://magyarnemzet.hu/futball-vb-2022   

Borítókép: Fernando Santos eligazítja Cristiano Ronaldót (Fotó: AFP)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.