Washington Post: Orbán Viktor befolyása nem áll meg Európánál

2022. május 17. 15:15

Az amerikai lap szerint az Egyesült Államok is Magyarország útját kezdi követni.

2022. május 17. 15:15
null

A Washington Post háromrészes cikksorozatot közölt arról, hogy Orbán Viktor befolyása egyre inkább nő az Egyesült Államokban. A sorozat első részét azzal kezdi a lap hogy felidézi: a magyar miniszterelnök 2018 nyarán, Tusványoson fogalmazott úgy, hogy „nagy pillanat előtt állunk. Búcsút intünk a liberális demokráciának, és az 1968-as elitnek is”.

A cikk ezek után rátér arra, hogy Orbán Viktor 2010-ben kezdte „tízmilliós nemzetén, mint egy petricsészében” kikutatni az „illiberális demokráciát”, a magyar modell pedig hamar elkezdett átívelni Magyarország határain. A lap el is ismeri, hogy a következő évben számos választáson meggyengültek a mainstream politikai erők, és helyettük megerősödtek a zöldek, valamint a bevándorlásellenesek. 

Orbán befolyása nem korlátozódik Európára”

– teszi hozzá a Washington Post, hangsúlyozva, hogy az Egyesült Államokban is egyre népszerűbb Orbán politkája.

A magyar kormányfő egyre növekvő amerikai népszerűségére bizonyíték a cikk szerint a CPAC, amelyen vezető konzervatív politikusok, intézetek, agytrösztök, mozgalmak és aktivisták vesznek részt, és amelyet 2022-ben Budapesten rendeznek meg az Alapjogokért Központ rendezésében (a rendezvényről részletesebben is írtunk, ezek ITT, ITT, valamint ITT olvashat bővebben). Megemlíti a cikk Tucker Carlsont is, a Fox News sztárriporterét, aki többször is Magyarországra látogatott már. „Ahelyett, hogy a nemzet vagyonát az illegális migránsokra költenék, az adófizetői forintokat saját nemzetükre költik” – idézi Carlsont a cikk.

Kapcsolódó

Orbán Viktor a demokráciáért harcol – Tucker Carlson a Mandinernek

A magyar miniszterelnök ellenáll Soros György milliárdos azon törekvéseinek, hogy átalakítsa az országát – véli a Fox News sztárműsorvezetője. Címlapinterjúnk!

Nyitókép: MTI / Miniszterelnöki Sajtóiroda / Benko Vivien Cher

Kapcsolódó cikkek

Összesen 133 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mysstes
2022. május 18. 22:21
a WP harmadik cikke mintha még nem jelent vona meg, nemde?
Wezo
2022. május 17. 23:11
Hát, bizony nem áll meg Orbán Viktor előrelátása. Ez 2010 óta érvényes a mai napig. Lehet ezt nyugodtan befolyásolásnak is nevezni,de ez a tényen nem változtat. Magyarország előre megy nem hátra!!!
Robertoo
2022. május 17. 21:31
Most már kétségtelen. Orbán teljesen el van szigetelve.
redhaven
2022. május 17. 18:29
Egy Orbán-Szíjjártó páros európa élén gatyába rázná pár év alatt a dolgokat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik