idezojelek

Elvitte a metróhuzat

Azon kesereg Bősz Anett főpolgármester-helyettes, hogy főnökét leszámítva senki sem köszöntötte nyilvánosan hetvenedik születésnapján Demszky Gábort.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined

Azon kesereg Bősz Anett főpolgármester-helyettes, hogy főnökét leszámítva senki sem köszöntötte nyilvánosan hetvenedik születésnapján Demszky Gábort, Budapest volt frontemberét, aki húsz éven át vezette a várost. Még az Alstom sem küldött egy megveszekedett üdvözlőkártyát. Az ellenzéki asszonyka szerint a köszöntés természetes, a nem köszöntés azonban dráma. (Szerintem helyzete válogatja. A Fidesz például túltette magát azon, hogy az ellenzék „elfelejtett” gratulálni neki április 3-án este.)

Az ünnepelttel egyébként a minap maga Drágabolgárúr beszélgetett a megszüntetett Klubrádióban. Érdekeseket mondott a kiérdemesült metróvájár. Az ellenzéknek például azt javasolta, nem kellene betartania a szabadságát korlátozó törvényeket. „Addig nem lesz új rendszerváltás, amíg nem ülnek fogdában vagy börtönben ellenzékiek. Ameddig nem tartóztatnak le politikai aktivistákat, addig nem lesz változás.” Szerinte az ellenzékiek legnagyobb esélye, ha a polgári engedetlenség eszközéhez nyúlnak, ha elmennek a falig. („Elmenni a falig? – kérdez vissza egy bosszús kommentelő. – Könnyű ezt mondani onnan, a gumiszobából.”)

Hogy miért kellene most köszönteni ezt a kétségbeejtő embert? Nem tudom. Munkássága során lenullázta Budapestet, a közmű-privatizációktól a CET-, műjégpálya- és egyéb botrányokon át a különféle PPP-konstrukciós ötletrohamokig mindenhol ott volt, hogy aztán, pályája második felében – előrehaladott „keszonbetegségben” szenvedve – már csak az elfuserált négyesmetró-projektre figyelhessen. Meg arra, hogy ünnepi fellépésein sikerrel elhajoljon a kordon felől érkező tojászáporok elől. A metróhuzat vitte el a hatalomból 2010 őszén.

Borítókép: Bősz Anett (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Fricz Tamás avatarja
Fricz Tamás

A WEF az egyik legnagyobb veszély

Ambrus-Jobbágyi Zsófia avatarja
Ambrus-Jobbágyi Zsófia

Elegünk van a sokszorosan leszerepelt politikai szereplőkből!

Jeszenszky Zsolt avatarja
Jeszenszky Zsolt

Miért hanyatlik a kereszténység?

Ágoston Balázs avatarja
Ágoston Balázs

Államcsínyről álmodoznak

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.