Törőcsik után Dárdai bolondíthatja meg a kölnieket

A Petrocub Hincesti ellen kivívott továbbjutás után Michael Boris, a Fehérvár vezetőedzője kimondja, nemcsak a Fradi elleni vasárnapi bajnoki rangadóra, hanem máris a német csapat elleni rájátszásra is megkezdi a felkészülést az Európa-konferencialiga selejtezőjében. Sőt, nyilván megkezdte már az elmúlt napokban, hiszen a moldovai csapat elleni visszavágó nem tartogatott különösebb izgalmakat.

Magyar Nemzet
2022. 08. 12. 6:30
null

A Petrocub Hincesti ellen kivívott továbbjutás után Michael Boris, a Fehérvár vezetőedzője kimondja, nemcsak a Fradi elleni vasárnapi bajnoki rangadóra, hanem máris a német csapat elleni rájátszásra is megkezdi a felkészülést az Európa-konferencialiga selejtezőjében. Sőt, nyilván megkezdte már az elmúlt napokban, hiszen a moldovai csapat elleni visszavágó nem tartogatott különösebb izgalmakat.

Amint arra számítani lehetett, a Fehérvárnak nem okozott gondot a továbbjutás a moldovai Petrocub Hincesti ellen a hazai pályán 5-0-ra megnyert mérkőzés után. A magyar csapat vendégként is győzött 2-1-re, így készülhet a német Köln elleni párharcra az Európa-konferencialiga selejtezőjében, annak is a rájátszásnak nevezett utolsó fordulójában.

– Az 5-0-s előnyünk ellenére úgy készültünk fel a párharc visszavágójára is, mint bármelyik másik mérkőzésre. Az elején az ellenfél próbált nyomást helyezni ránk, a vezetésünk után először sikerült is egyenlítenie, de a második gólunk után nyilvánvalóvá vált, hogy nem tudnak majd hat gólt szerezni és megfordítani a párharcot. Nagyon fontos a továbbjutás, hiszen a bajnokság és a Magyar Kupa mellett a Vidi mindig jól akar teljesíteni a nemzetközi porondon is, örülünk, hogy a következő körben egy olyan nagy csapat, mint a Köln ellen játszhatunk majd. Mostantól a Ferencváros elleni bajnokira, majd a Kölnre készülünk majd, feltérképezzük őket is és remélem, a rájátszásban is sikerül majd eredményesen szerepelnünk – nyilatkozta a Kisinyovban rendezett találkozó után Michael Boris, a Fehérvár vezetőedzője a klub honlapjának.

A mondandójából kiemelhetjük, hogy a Vidi máris megkezdi a felkészülést a Köln ellen. A német tréner tehát szakít a haladó hagyománnyal, miszerint mindig csak a következő mérkőzésre készülünk.

Sőt, gyanítjuk, a fehérváriak már napokkal ezelőtt megkezdték a német csapat feltérképezését, hiszen a moldovai együttes elleni visszavágó nem ígért különösebb izgalmat.

Magyar klubcsapat játszott már a Kölnnel felejthetetlen párharcot. Az Újpest 1983-ban a Harald Schumacherrel, Pierre Littbarskival, Klaus Allofsszal és Klaus Fischer felállt, lényegesen esélyesebbnek tartott német gárdát a hazai 3-1-es győzelem után az idegenbeli 4-2-es vereséggel kiverte a KEK 2. fordulójában. Törőcsik András egyik kései jutalomjátéka volt az a két meccs, noha gólt nem szerzett, nem tudták tartani a németek.

Törőcsik után most Dárdai bolondíthatja meg a kölnieket. Ifjabb hetek óta kiváló formában játszik, s hát neki nem kell bemutatni a német labdarúgást, hiszen ott nevelkedett.

A Köln elleni párharc előtt a Vidire a Fradi elleni rangadó vár. Igazi értékmérő meccsek. Most majd kiderül, mire is képes az új idényben a Fehérvár. A német csapat jól, a Schalke elleni hazai, 3-1-es győzelemmel kezdte az idényt.

Közel állt a bravúrhoz a Kisvárda

A Kisvárda 3-0-s hátrányról kezdte meg a norvégi Molde elleni hazai visszavágót az Ekl harmadik fordulójában. A magyar csapat már 2-0-ra is vezetett, utána azonban az összesítésben egyenlítést jelentő hazai gól helyett a Molde talált be. A Kisvárda 2-1-re ugyan nyert, de 4-2-es összesítéssel kiesett.

Kiesett, méghozzá egyaránt kettős vereséggel a Sepsi OSK és a DAC is, a svéd Djurgarden, illetve a román FCSB ellen.

tizenegyest hibázott

Szalai Ádám csapata, az FC Basel tizenegyespárbajban harcolta ki a továbbjutást a dán Bröndbyvel szemben. A svájci együttes 1-0-ra elveszítette a párharc első mérkőzését egy héttel ezelőtt, a csütörtöki visszavágót viszont házigazdaként 2-1-re megnyerte, így hosszabbításra volt szükség. A ráadásban nem született újabb találat, majd a bázeliek 3-1-re megnyerték a tizenegyespárbajt, dacára annak, hogy a magyar válogatott csapatkapitánya is hibázott.

Konferencia-liga, selejtező, 3. forduló, visszavágók:

Magyar érdekeltségű eredmények:

Petrocub Hincesti (moldovai)–Fehérvár FC 1-2
Továbbjutott: a Fehérvár kettős győzelemmel, 7-1-es összesítéssel.

Kisvárda–Molde (norvég) 2-1
Tj.: Molde, 4-2-es összesítéssel

FCSB (román)–Dunaszerdahely 1-0
Tj.: az FCSB kettős győzelemmel, 2-0-s összesítéssel.

Djurgardens IF (svéd)–Sepsi OSK 3-1
Tj.: a Djurgardens kettős győzelemmel, 6-2-es összesítéssel.

FC Basel (svájci)–Bröndby IF (dán) 2-1, tizenegyesekkel 3-1
Tj.: az FC Basel, 2-2-es összesítéssel, tizenegyesekkel.

Borítókép: győzelemmel kezdte a Bundesligát a Köln (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.