Nógrádi György: Nem volt szerencsés a négy régió annektálása

2022. október 05. 18:15

A biztonságpolitikai szakértő továbbra sem tart attól, hogy az oroszok taktikai atomfegyvert vetnének be.

2022. október 05. 18:15
null

Nógrádi György bizonságpolitikai szakértő ismét a Hír TV Háború Ukrajnában című műsorának volt a vendége.

Szani Roland műsorvezető a beszélgetés elején felidézte, hogy az orosz Állami Dumában mind az alsó-, mind a felsőház elfogadta annak a négy régiónak az annektálást, amelyek szeptember végén népszavazáson nyilvánították ki arról a véleményüket, hogy Oroszországhoz kívánnak csatlakozni. 

A műsorvezető kitért arra, hogy az értesülések szerint többen szavaztak a rendelkezésre álló nyilvántartások szerint a régiók Oroszországhoz való csatolásáról, mint amennyien a teremben tartózkodtak. 

Nógrádi erre úgy reagált, hogy „ezek szépséghibák”. Majd hozzátette:

A biztonságpolitikai szakértő szerint akkor is 100 százalékos eredmény jött volna ki, hogyha semmit nem csaltak volna, mert mindkét ház jelentős része egyetért a történtekkel, illetve „senki nem mer Putyinnak ellent mondani”.

„Oroszország nem fog taktikai atomfegyvert bevetni”

 A szakértő ismét rámutatott, hogy az annexió számos kérdést vett fel, többek között az ezen a területen tartozkodó ukrán alakulatokkal kapcsolatban is. „Ettől kezdve, ha ők a négy régió bármelyikében hadi lépéseket tesznek, az Oroszország megtámadásának minősül. Utóbbi esetben pedig bevethetővé válik az oroszok részéről a taktikai atomfegyver” – magyarázta Nógrádi. Majd hozzáfűzte, hogy vélemény szerint az oroszok nem fognak taktikai atomfegyvert bevetni.

A biztonságpolitikai szakértő hangsúlyozta, hogy szerinte „nem volt szerencsés ezt a négy régiót elcsatolni, mivel ennek legitimitását a világ legtöbb állama nem ismeri el. De erre az oroszok fütyülnek”. 

Ezután Nógrádi György kitért egy esetlegs jövőbeli béketárgyalásra is, amelyen majd lehet beszélni ezeknek a területeknek a sorsáról, és felidézte Elon Musk javaslatát is, aki szavazást indított az elcsatolt területekről.

A teljes adást alább tekinthetik meg:

Nyitókép: Képernyőfotó

Kapcsolódó cikkek

Összesen 101 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Muki46
2022. október 07. 09:17
Nógrádi a majomszerű zsidó prototípusa. Engem irritál a külseje is.
Fed74
2022. október 06. 19:14
Te inkább ne mondjál semmit, te Putyin szopó vén retek Nógrádi! Közpénzen kitartott bérenc retek! Hét hónapon keresztül azt ugattad, amit a cigány gazdád akart hallani ! Egy semmit érő szarházi vagy!!!!!!!!!!!!!
vajda
2022. október 06. 04:57
És hol maradnak az orosz hadsereg diadalmas győzelmeiről szóló híradások? A lépre-, csapdába csalt ukránokra hátrafelé nyilazó orosz tartalékosok dicső tettei már nem is számítanak? Nemrégen még az olvastam itt, a Mandineren, hogy a legyőzhetetlen orosz hadsereg a második legerősebb haderő a világon. Most mi van?
Kanóc
2022. október 05. 23:51
https://coub.com/view/1kxm52
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik