Az amerikai nagykövet reméli, hogy „nem kell nyomást gyakorolni” Magyarországra a svéd és a finn NATO-csatlakozás ügyében

2022. október 07. 11:29

A pápai katonai reptéren tett csütörtöki látogatásán szólta el magát David Pressman.

2022. október 07. 11:29
null

David Pressman, az Egyesült Államok új budapesti nagykövete a pápai katonai reptéren tett látogatást csütörtökön, ahová a 444 is elkísérte. 

Finnország és Svédország NATO-csatlakozását valamennyi NATO-tagállam ratifikálta, Törökországot és Magyarországot leszámítva. A magyar kormány ugyan még nyáron benyújtotta a ratifikációról szóló törvényjavaslatot, és Gulyás Gergely múlt csütörtökön úgy nyilatkozott, hogy a Parlament nyári szünete miatt nem történt meg a ratifikáció, a javaslatot végül a héten az Országgyűlés nem vette napirendre.

Remélem, hogy nincs szükség nyomásgyakorlásra

– válaszolta a 444 kérdésére a nagykövet, aki szerint a magyar kormányoldal ígéretet tett arra, hogy ratifikálni fogja a csatlakozást.

Nyitókép: Facebook

*

 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 406 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
dezodor
2022. október 12. 08:15
A hadiipari lobbi áll a Nato terjeszkedés mögött, minden megrendelést be akarnak söpörni. Sajnos Európa nem tanult a történelméből, bábja lett Washingtonnak. Végül is a nyomdásznak benne van a szakmájában a "nyomástechnika", ez stílszerű, főleg hogy ide küldték.
Wolfram004
2022. október 12. 01:28
Nyomást gyakorolni a WC-ben kell, mikor nem jön semmi, de egy jó csípős gulyás után már ott sem ;)
Csigorin
2022. október 11. 21:58
rohadjon mar meg a nato, a terjeszkedesevel mar kishijan vilaghaboruba viszi a vilagot, de csak nem bir leallni
sorivo4
2022. október 09. 20:36
Máris menne haza konzultálni? A nyomásgyakorlást mi nem szoktuk jó néven venni. Nem kell azt elsietni. Nem egy háború közepette kell egy védelmi szövetséget bővíteni és a konfliktus határaihoz terjeszkedni vele. Ráérünk arra majd utána is. Amikor az már nem jelent további biztonsági kockázatot a védelmi szövetségben résztvevő tagállamok számára, akik nem akarnak az Egyesült Államok és Oroszország konfliktusába belekeveredni, amit a NATO-ra is szeretnének kiterjeszteni. Ha pedig az USA a szövetségeseire szeretne nyomást gyakorolni, hogy azok az érdekeikkel és biztonságukkal ellentétes döntést hozzanak, akkor nem Oroszország az ellenségünk, hanem az Amerikai Egyesült Államok. Az állítólagos szövetségesünk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik