Átadják a „szuperzöld” Blaha Lujza teret

Végéhez ért a Blaha Lujza tér sokáig húzódó rekonstrukciója. A teret holnap adják át.

2022. 12. 09. 5:50
null
Fotó: Teknos
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Végéhez ért a Blaha Lujza tér sokáig húzódó rekonstrukciója. A teret holnap adják át. Karácsony Gergely főpolgármester közösségi oldalán többször posztolt a felújításról, sőt még azt is írta, hogy a megújult Blaha Lujza tér nem zöld, hanem „szuperzöld” lesz.

Úgy tudni ugyanakkor, hogy a munkálatok mostanra négyszázmillió forinttal kerülnek többe az eredetileg tervezettnél, miközben jóval szűkebb tartalommal valósult meg a beruházás.

– Egyrészt a Blaha Lujza tér felújítására valóban voltak tervei a korábbi városvezetésnek, de a felújítását nagymértékben újra kellett terveznünk, mert nem tartottuk eléggé zöldnek – így reagált még az évértékelő rendezvényén Karácsony Gergely főpolgármester lapunknak, amikor arról kérdeztük, miért csúsznak a belvárosi tér felújításának munkálatai.

Viszont összehasonlítva az előző vezetés látványterveit a mostanival, nem úgy tűnik, hogy Tarlós Istvánék ne gondoltak volna a zöldfelületek növelésére.

A beruházást még 2019-ben, sajtótájékoztatón jelentette be a korábbi főpolgármester, miszerint mintegy kétmilliárd forintból várhatóan az év végére valósulhat meg a Blaha Lujza tér rekonstrukciója.

Mostanra egyébként a csigalassú tempóban haladó munkálatok befejezéséről nem volt egyértelmű álláspontja a jelenlegi városvezetésnek: míg Karácsony Gergely kabinetfőnöke, Balogh Samu azt ígérte, 2022 végéig adják át a teret, a BKK többször őszi befejezést emlegetett.

Borítókép: Hosszabb idő alatt, drágábban, de végre kész a tér felújítása (Fotó: Teknős Miklós)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.