2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Vezércikk 14:05

Napi aktuális

A Dunai Vasmű jelenleg őrlángon működik

500 milliárdos adósság, 4000 alkalmazott, tízezer érintett ember és rendezetlen tulajdonjog - címszavakban a Dunaferr jelenlegi helyzete. A kormány úgy döntött beszáll a vasmű megmentésébe. Vendégünk volt Szajlai Csaba, a Világgazdaság főszerkesztő-helyettese, majd Dunaújvárosból kapcsoltuk a térség országgyűlési képviselőjét, a fideszes Mészáros Lajost.

  • A Dunai Vasmű jelenleg őrlángon működik

Szajlai Csaba emlékeztetett, hatalmas az adóssága a cégnek, így borzasztó lesz működtetni a céget, mint társaságot, ezen kívül pedig a bizonytalan tulajdonosi struktúra is problémáét okoz. Rendkívül bonyolultak a vállalat tulajdonosi viszonyok. 

Évek óta nincs mérlege a cégnek, ami egy nagyon fontos pénzügyi beszámoló, amit teljesíteni kellene minden gazdasági társaságnak, ez a jogi része és van a termelői része, hiszen az ország egyetlen nagy kohászatáról van szó (...) ami azért is fontos, mert a magyar kormány stratégiai célja az iparosítás, ami az éves gazdasági teljesítmény nagyjából a szolgáltatások, az agrárium és az ipar állítja elő és az ipar az a terület, amelyre hosszabb távon lehet építkezni

- tette hozzá. 

A Dunai Vasmű jelenleg őrlángon működik Szajlai Csaba közlése szerint. Könnyű leállítani, de borzasztóan nehéz újraindítani. 

Adásunkban Dunaújvárosból kapcsoltuk a térség országgyűlési képviselőjét, a fideszes Mészáros Lajost is. A politikus, aki egyeztetett az ügyben Orbán Viktor miniszterelnökkel elmondta, 

az előzmények szeptemberig nyúlnak vissza, amikor leállt a második kohó (...) a miniszterelnöknek akkor felvázolta az a tényt, ha a Dunai Vasmű megszűnik működni, akkor az egész dunaújvárosi régió egy negatív spirálba kerül, tömeges munkanélküliségre és az ezzel járó szociális problémákra kell számítani. 

A probléma közvetlenül 4000 embert érint, de valójában ennél sokkal többet, hiszen vannak beszállítók, vállalkozók, akik a vasműnek dolgoznak. 

Teljes beszélgetés: 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Megkezdődött a magyar űrhajósjelöltek izolációs gyakorlata + videó

Megkezdődött a magyar űrhajósjelöltek izolációs gyakorlata + videó

Ferencz Orsolya miniszteri biztossal a következő témákról is beszélgetett az adásban Velkovics Vilmos: megkezdődött az űrhajósjelöltek izolációs gyakorlata a TEK munkatársainak közreműködésével, a jelöltek hat napon keresztül, a külvilágtól elzárva hajtanak végre különböző feladatokat, az űrkompetenciák elsajátítása és fejlesztése valódi szuverenitási kérdéssé vált.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!