Hétfőre virradóra brutális erősségű földrengés rázta meg Törökország délkeleti részét. A természeti csapás több mint 1000 halálos áldozatot szedett az országban, és 500-nál több halott van a szomszédos Szíriában. Hétfőn dél körül újabb földrengés rázta meg Törökországot.

Ahead of Zenit vs Fenerbahce: UEFA Europa League
SAINT PETERSBURG, RUSSIA - FEBRUARY 20: Fenerbahce's Volkan Demirel attends a training session ahead of the UEFA Europa League round of 32 soccer match between Zenit and Fenerbahce at the Gazprom Arena in Saint Petersburg, Russia on February 20, 2019. (Photo by Sefa Karacan/Anadolu Agency/Getty Images)
Törökország földrengés
Sírva kért segítséget Törökországnak a legendás kapus, Volkan Demirel.
Fotó: Getty Images

A török labdarúgó-válogatott és az isztambuli csapat, a Fenerbahçe legendás kapusa, a török elsőosztályban szereplő Hatayspor jelenlegi menedzsere, Volkan Demirel a közösségi oldalán élő bejelentkezésben két segítséget hazájának. A 2008-as Európa-bajnokságon elődöntőig menetelő nemzeti csapat hálóőre nem bírta ki könnyek nélkül a tragédiát, a videón is jól látható, hogy a futball-legenda elsírta magát.

Volkan Demirel 2004 és 2014 között 63 alkalommal őrizte a török válogatott kapuját. Jelenlegi csapatát ráadásul érzékeny veszteségek érték a földrengés miatt. A csapat középpályása, a 65-szörös ghánai válogatott Christian Atus a romok alatt rekedt, és a hírek szerint a csapat sportigazgatója is a helyszínen volt a rengés idején.