Megrázó felvétel: nyilvánosságra hozták a rendőrség videóját arról, ahogy megölték a nashville-i ámokfutót

A nő hat emberrel – köztük három gyermekkel – végzett, mielőtt lelőtték a rendőrök.

Magyar Nemzet
2023. 03. 28. 22:24
3 children, 3 teachers fatally shot in US city of Nashville school shooting
NASHVILLE, UNITED STATES - MARCH 27: Nashville police block the entrance of the Covenant School, a Presbyterian school associated with a church after three children and three adults were gunned down in Nashville, Tennessee, United States on March 27, 2023. The heavily armed female shooter was killed during a shootout with a five-member police team that engaged her on the second floor of the private Christian elementary school, authorities said. ( Benjamin Hendren - Anadolu Agency ) (Photo by ©Anadolu Agency / Anadolu Agency via AFP) Fotó: Anadolu Agency via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megjelent a videó arról, amint az egyik rendőri egység a nashville-i Covenant School nevű keresztény magániskolában végez a 28 éves Audrey Hale-lel, a nővel, aki nem sokkal korábban hat embert – köztük három gyermeket – ölt meg az épületben. A felvétel kedd délután óta elérhető Youtube-on, és amelyet 18 éven alattiaknak egyáltalán nem ajánlunk, a felnőttek közül pedig csak az erős idegzetűeknek. 

Korábban a Magyar Nemzet beszámolt arról, hogy a támadásban egy rendőr is megsebesült, amikor megpróbálták megállítani a nőt. A lövöldözésről az első bejelentést helyi idő szerint délelőtt negyed 11 előtt kapták, a támadót fél 11 körül lőtték le. Audrey Hale két automata fegyverrel és egy kézifegyverrel volt felszerelkezve, vele a helyszínre érkező rendőrök két tagja került szembe, végül lelőtték az ámokfutót. 

Közben az MTI arról is beszámolt, hogy összesen hét fegyvert vásárolt az elmúlt években a Nashville-i iskolai lövöldöző. Otthonában a házkutatás során az iskola, a Nashville előkelő negyedében fekvő Covenant Iskola részletes térképeit találták, azokon bejelölve a támadás útvonalát. A rendőrök megtalálták több jegyzetét és egy nyilatkozatot is, amelynek tartalmáról annyit közöltek, hogy szintén az előre kiterveltséget támasztja alá.

Utóbb kiderült, hogy a nő 28 éves volt. John Drake, Nashville rendőrfőnöke egy kedd reggeli interjúban azt mondta, hogy a jelek arra utalnak, a lövöldöző haragot táplált az iskolával szemben, évekkel korábban ugyanis maga is ott tanult. A rendőrfőnök hétfői közlése szerint magát transznemű nőként azonosította. A hatóság szóvivője kedden azt írta, hogy Hale-t nőként anyakönyvezték, de ő a közösségi médiában férfi névmással hivatkozott magára.

Audrey Hale a templommal egybeépült iskolaépületbe egy oldalajtón keresztül jutott be. Már a földszinten tüzet nyitott, majd az emelet felé vette az irányt, ahol a néhány percen belül kiérkező rendőrök lelőtték. 

Egyébként erős kritikát fogalmazott meg az eset után Vivek Ramaswamy amerikai vállalkozó, az Egyesült Államok jövőre esedékes elnökválasztásának republikánus jelöltje. A politikus ugyanis azt mondta, az oktatási minisztérium szemére vetve, hogy amíg az iskolákban hatalmas méreteket ölt a biztonság hiánya, milliárdokat fektet be a „radikális genderideológia” terjesztésébe, ám így csupán „pszichopatákat hoznak létre”.

Borítókép: A helyszín (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.