Hol vannak a jegyek? Kétségbeesett helyi szurkolók várják a Fradit + videó

Péntek este 17.15-től játsszák a Gyergyó és az FTC között a hetedik mérkőzés a jégkorong Erste-liga döntőjében. Felfokozott hangulat várja a mindent eldöntő találkozót, hatalmas az érdeklődés. Ilyen esetben a belépőnél nincs nagyobb kincs. A helyi drukkerek a meccs napján próbáltak kétségbeesetten belépőhöz jutni.

Novák Miklós, Mirkó István, Somogyi Csaba (Gyergyószentmiklós)
2023. 03. 31. 12:15
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Van-e még jegy? Mindenkit az a kérdés foglalkoztat Gyergyószenmiklóson az FTC pénteki esti vendégjátéka, a jégkorong Erste-liga fináléjának sorsdöntő hetedik mérkőzése előtt. Online nincs jegyértékesítés, a hírek szerint csütörtökön kézen, közön elkelt az összes belépő, de a törzsszurkolók nem adják fel, bíznak benne, hogy ott lehetnek a jégcsarnokban, amelynek a hivatalos befogadóképessége 1450 fő, de péntek este minimum kétezren szurkolnak majd a helyszínen.

Péntek délben több százan várakoztak az esővel dacolva a Gyergyói HK klubháza előtt arra, hogy kinyisson a jegypénztár. A szurkolókat kérdeztük.

A döntő első két meccsén az FTC nyerte Gyergyószentmiklóson, utána szépített a Gyergyó a Tüskecsarnokban, a Fradi hazai sikerrel 3-1-re elhúzott. Innen kapaszkodott vissza 3-3-ra a Gyergyó.

 

Az FTC harmincszoros magyar bajnok, már kétszer (2019, 2020) megnyerte az Erste-ligát. A gyergyói jégkorong fennállása óta legnagyobb sikere előtt áll. Tavaly a csapatot sújtó járvány miatt kénytelen volt feladni éppen a Ferencváros elleni elődöntőt, idén először bejutott a fináléba.

Borítókép: Fegyelmezetten várják ki a sorukat a Gyergyó drukkerei (Fotó: Mirkó István)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.