2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 17:30

Radar

Radar - Technológia Történeti Élménypark

A retró él és virul, egy időgépben érezheti magát az, aki Fülére látogat Bacsis, azaz Orsovai Sándor kiállítására. A Fejér vármegyei településen már hagyománynak mondható a Retró Számítógép Kiállítás, amelyet idén már nyolcadik alkalommal, nyolcszáz négyzetméteren, 2 napon keresztül várta az érdeklődőket.

  • Radar - Technológia Történeti Élménypark

Amerre szem ellát számítógépek és alkatrészek. Ez Bacsis azaz Orsovai Sándor műhelye. Videójátékosként kezdte a számítógépes pályáját. Most is gémernek vallja magát, de ma már másképp.

Itthon az elsők között 20 éve kezdett a számítógépek gyűjtéséhez. A használhatatlan vasakat újraéleszti, működővé teszi.

Felmerül a kérdés mégis hogyan tud felújítani olyan számítógépeket, amelyek ma már nem is léteznek.

még akkor betáraztam nagyon sok alkatrészt, amikor ezekből a régiekből is volt. És szerencsémre ha egy géphez hozzá kell nyúlni, akkor ezekből a bepsejzolásból nekem máig nagyon sok van, és ezekből az alkatrészekből megpróbálok összerakni valamit ami működő képes lesz.

10 évvel ezelőtt gondolt egyet és gyűjteményéből szülőfalujában, Fülén egy kiállítást rendezett. Akkor mindössze 20-an voltak kíváncsiak a technika számítógépes fejlődésére. De a technológia iránt érdeklődők gyorsan felfedezték az egyedülálló gyűjteményt, és tavaly már több százan látogattak el a Balatontól 8 kilóméterre fekvő kis faluba.

Gyerekek, fiatalok és idősek és nem csak fiúk voltak az érdeklődök.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Radar - Kossuth Lajos emlékezete Monokon + videó

Radar - Kossuth Lajos emlékezete Monokon + videó

Több szempontból is fontos a 2024-es esztendő a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei Monokon élők számára. A település híres alakja Kossuth Lajos ugyanis 130 évvel ezelőtt hunyt el, valamint 175 éve választották kormányzó elnökké.
Radar - Komloszaurusz a múzeumban + videó

Radar - Komloszaurusz a múzeumban + videó

Komlón átadták azt a múzeum komplexumot, melyben helyet kapott a Komloszaurusz is. Ez az őslény a volt bányászváros területén élt, a szakembereknek a 40 éve talált lábnyomból sikerült rekonstruálni hogyan nézhetett ki az állat. Az épület átalakítása és a kiállítás kialakítása több mint 1 milliárd forintba került.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!