Habár a Revolut vezérigazgatója, Nikolay Storonsky, a Párizsban tett januári látogatásán „nem zárta ki egy fizikai fiók megnyitását”, megkeresésünkre a vállalat azt írta, hogy a fióknyitás csak ötlet szintjén merült fel, tehát nem biztos, hogy meg is valósul.

Revolut
A Revolut elárulta, hogy nyit-e Magyarországon bankfiókot
A Revolut elárulta, hogy nyit-e Magyarországon bankfiókot / Fotó: Revolut

Az még teljesen nyitott kérdés, hogy az elképzelés megvalósul-e, a kísérleti fizikai fiók létesítése sikeres lesz-e, azonkívül nyitnunk-e újat, vagy hogy a koncepciót más piacokon is kipróbáljuk-e – írták a Világgazdaságnak.

Hány magyar ügyfelük van?

Tavaly októberben átléptük az 1 millió magyarországi ügyfél mérföldkövet, és azóta is gyorsan növekszünk. Ha elérünk egy újabb fontos állomást, azt biztosan be fogjuk jelenteni, de még nem tartunk ott – válaszolták.

Terveznek-e leányvállalatot alapítani Magyarországon?

A jövőben szeretnénk hivatalos bankfiókokat létrehozni Európa minden kulcsfontosságú piacán. 

Magyarország fontos piac a Revolutnak, ezért az a szándékunk, hogy a jövőben mindent kiépítsünk, ami a helyi hivatalos bankfiókok létrehozásához kell.

Ez egy olyan folyamat, amely időt, erőfeszítést, befektetéseket és megfontolást igényel, hogy minden szükséges követelménynek megfeleljen – magyarázta a pénzügyi cég sajtóosztálya.

Mint korábban a Világgazdaság is megírta, a Revolut februárban meghirdette az azonnali hozzáférési megtakarítási számlákat. A pénzintézet az induláskor az alábbi bruttó éves kamatokat kínálta az azonnali hozzáférési megtakarítási számlákon tartott forintbetétekre csomagonként:

  • Standard évi 1,25 százalék,
  • Plus évi 1,25 százalék,
  • Premium 3,25 százalék,
  • Metal 4,25 százalék,
  • Ultra 4,75 százalék.

Ki, illetve mi garantálja a magyar betétesek védelmét? Probléma esetén hova, milyen nyelven fordulhatnak a magyarok?

A Revolut Bank egy teljeskörűen engedélyezett európai bank. Az euróövezetben betöltött jelentősége miatt jelenleg közvetlenül az Európai Központi Bank szabályozza. Az uniós előírásoknak megfelelően a védelem betétesenként legfeljebb 100 ezer euró – magyarázta a pénzintézet, amely a figyelmünkbe ajánlotta az oldalát. Erről kiderül, hogy a betétvédelmet a litván betét- és befektetési biztosítás nyújtja. A Magyar Nemzeti Bank szerint ha a vállalat alapítana hazai leányvállalatot, akkor a magyarok pénzét az Országos Betétbiztosítási Alap biztosíthatná, amely a meggyőződése szerint jobban szolgálná a magyar ügyfelek érdekét.

A Revolut a betétgyűjtéssel a hagyományos bankok szférájába tör be. Van-e más szolgáltatásnyújtás tervben, ami ezekre a pénzintézetekre jellemző?

Aktívan indítunk befektetési termékeket. Miután tavaly elindítottuk az európai részvények és az ETF-ek kereskedését, idén év elején elindítottuk a robot-tanácsadási szolgáltatásunkat. Az idei évre további termékbevezetésekkel készülünk, többek között a kötvénykereskedelemmel. Reméljük, hogy a következő hetekben elindíthatjuk őket – írták.

A bank öt országban, köztük Magyarországon is piacra dobja kártyaolvasóját. A pénzintézet azt ígéri, hogy a Revolut Reader szélesebb körben elérhetővé teszi a kártyás fizetést.

A Revolut brit vezetője elárulta, mi adja a vállalat szupererejét

A Revolut új brit vezetője Londont a fintechek globális központjává tenné. Francesca Carlesi szerint a Revolut az egyetlen olyan európai fintech cég, amely felveheti a versenyt a nagy amerikai vállalatokkal.